HomeКРАСОТАПосланието на Лейди Гага за естествената красота

Посланието на Лейди Гага за естествената красота

Посланието на Лейди Гага за естествената красота

Посланието на Лейди Гага за естествената красота

Лейди Гага отново показа своята невероятна красота, този път на Оскарите

Както сме свикнали да очакваме от певицата, тя се появи на червения килим с поразителен, ярък грим, само за да премахне всеки сантиметър от него преди изпълнението си. Лейди Гага излезе на сцената, за да изпълни „Hold my hand“. Интересното беше, че Гага бе облечена в черна тениска, скъсани дънки и напълно без грим. Песента, която беше номинирана за най-добро постижение в музиката, написана за филма „Top Gun: Maverick“, беше лична за нея. „Има герои навсякъде около нас на предполагаеми места, но може да откриете, че можете да бъдете свой собствен герой, дори ако се чувствате разбити вътрешно“, каза тя по време на трогателното въведение.

Лейди Гага пее по време на Оскарите 2023
Снимка: Rich Polk/Getty Images
Снимка: Kevin Winter/Getty Images

Дръзката красива визия на Лейди Гага при влизането ѝ на наградите включваше бляскави червени устни, бонбонено-розов руж и опушени очи. Гримът перфектно пасваше на нейната черна рокля на Versace и добавяше изблик на цвят към цялостната визия. Това беше и маркетингов момент за Haus Labs от Lady Gaga, марката козметика, която тя основа през 2019 г.

Гримът на Лейди Гага в началото на вечерта на Оскарите 2023
Снимка: Kevin Mazur/ Getty Images

Появата на Лейди Гага на Оскарите беше доказателство за нейната артистичност, креативност и способност да се трансформира. Нейният смел красив външен вид и нейното представяне без грим бяха еднакво мощни. Те служеха да подчертаят различните страни на нейната личност. Посланието на Лейди Гага за надежда и вяра в себе си беше перфектно съчетано с нейната изчистена естетика. Тя показа, че не е просто изпълнител, но и модел за подражание за мнозина.

Въпреки че трансформацията на Лейди Гага беше поразителна, тя също така повдигна въпроси относно манията на нашето общество по грима и така наречените „перфектни“ стандарти за красота

През последните години има нарастваща тенденция към естествената красота. Много хора избират да подчертаят своите уникални черти и да се откажат от традиционните процедури за красота. Тази промяна в перспективата се дължи на убеждението, че красотата не трябва да се определя от грима или външните черти, а по-скоро от вътрешните качества и характер.

Въпреки нарастващата популярност на естествената красота, много хора все още изпитват натиск да се придържат към традиционните стандарти за красота и да носят грим, за да подобрят външния си вид. Това може да се дължи на влиянието на медиите върху възприятията ни за красота, тъй като сме заобиколени от снимки на модели и знаменитости с перфектен грим и прическа. Съществува и социално очакване, че жените винаги трябва да изглеждат по най-добрия начин, като гримът се разглежда като съществена част от процеса на поддържане.


Здравейте! Казвам се Диляна Христова и съм родена в Шумен. Към момента изучавам журналистика и мениджмънт и развитие на медиите в специалността „Медия икономика“, УНСС. Заедно с това се интересувам от дигитален маркетинг и създаване на съдържание.
Добавено: Смятам, че всяко едно преживяване, всеки човек и всяко предизвикателство идват с причина. Те ни карат да погледнем през призмата на живота от друг ъгъл и да научим нещо ново, както за света около нас, така и за самите себе си. В началото на моя професионален път, съдбата почука на вратата ми и ме запозна с Madamsko. Благодарение на това „случайно“ запознанство, се запознах с много нови вдъхновяващи хора, работя с изключително позитивен екип и научавам нови неща всеки ден.
Като жена в началото на своите 20, знам какво е да имаш притеснения и да не намираш информация за нещата, които те вълнуват. Радвам се да бъда редактор в тази медия, защото тя предлага достъпна, полезна и интересна информация на своите читатели.

Прочетете още: 24-те най-добре облечени звезди на Оскарите 2023 г.

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: