HomeКРАСОТАКамерън Диас и Салма Хайек твърдят, че не мият лицата си

Камерън Диас и Салма Хайек твърдят, че не мият лицата си

Камерън Диас и Салма Хайек твърдят, че не мият лицата си

Камерън Диас и Салма Хайек твърдят, че не мият лицата си

Изглежда, че се появява нова противоречива тенденция сред знаменитостите – но бихте ли изпробвали този нов трик за грижа за кожата?

Камерън Диас и Салма Хайек твърдят, че не мият лицата си и двете имат красива неостаряваща кожа – но бихте ли изпробвали този трик?

Камерън Диас разкри, че не мие лицето си в подкаста на Мишел Визаж Rule Breakers. В интервюто 50-годишната актриса обясни, че откакто е родила дъщеря си през 2019 г., вече не се притеснява да има последователен режим на грижа за кожата.

„Не ме интересува. Буквално последното нещо, за което мисля всеки ден“, с усмивка на лице споделя тя

Камерън обясни, че дори измиването на лицето ѝ, което много хора смятат за минимума при грижа за кожата, не е сред приоритетите за нея. „Аз буквално не правя нищо. Предпочитам никога да не си мия лицето… Два пъти месечно, ако имам късмет, ще си кажа: „О, по-добре да го направя“.

Въпреки че звездата може да е преувеличавала, тя не е единствената звезда, която открито избягва да мие лицето си, споделя WomanAndHome.

Салма Хайек също заяви, че нейната сутрешна рутина НЕ включва задължителното почистване

Снимка: Yu Tsai

В интервю за GQ актрисата твърди: „Баба ми ме научи никога да не си мия лицето сутрин. Това не е отвратително момчета“. След това тя обясни, че логиката зад това е да защитите маслата, които кожата ви произвежда, докато спите, а не просто да ги измиете веднага след като се събудите.

„Това, което се случва през нощта, е, че кожата ви произвежда всички масла, от които кожата ви се нуждае, за да изглежда млада. Тя се регенерира. Така че, измийте кожата си наистина добре през нощта, но не измивайте тежката работа от кожата си сутрин.“

И така, тя измива кожата си в даден момент, но предпочита да започне рутинната си грижа за кожата и грима, без да измие лицето си.

Брус Грийн е дипломиран химик и основател на SOS Serum Skincare. Той развенча тази тенденция на знаменитостите и сподели, че разбира се, трябва да си мием кожата!

„Обичам Салма Хайек, но не съм съгласен с възгледите на нейната баба или нейните за почистването на кожата. Почистването е едно от най-важните неща, които можете да направите за кожата си. Кожата на всеки се замърсява от прах, пот, грим, себум и атмосферни примеси, по всяко време на деня. Ако не почиствате кожата си два пъти на ден, порите ви ще се запушат и кожата ви ще започне да изглежда матова“, каза Брус.

„Трябва да почистите лицето си вечер точно преди лягане и след това отново сутрин, преди да започнете деня си. Следвайте това с предпочитания от вас режим на грижа за кожата“.

Брус добави, че също така препоръчва използването на безалкохолен почистващ препарат, който е нежен към кожата. „Винаги препоръчвам безалкохолен крем за почистване, който е с балансирано pH, за да бъде съвместим със защитната киселинна мантия на кожата pH 5,0-5,5 – естествена защита.“

„Почистването на кожата ви не само подобрява начина, по който изглеждате, но също така ще направи кожата по-възприемчива към активните съставки във вашите продукти за лечение“, заключава експертът. Изглежда тази потенциална тенденция при знаменитостите не е издържана!


Прочетете още: Масаж на лицето: защо е важен и как да го правим?

Най-новото от седмицата в MADAMSKO:

Share With: