HomeМЕСТА10-те най-приказни града в Германия

10-те най-приказни града в Германия

10-те най-приказни града в Германия

10-те най-приказни града в Германия

Германия е невероятна страна на фахверкови къщи, средновековни замъци, широки алпийски ливади и други приказни гледки.

Особено красиво е през зимата, когато наоколо има сняг, можете да посетите коледните базари и напълно да загубите ориентира си във времето. Но по всяко време на годината тези градове са приятни за окото. Ще ви покажем най-приказните градове в Германия.

10. Ротенбург об дер Таубер

Ротенбург об дер Таубер 1

Нека започнем нашия списък с Ротенбург. Никой няма да спори, че това е един от най-очарователните градове в света. Този красив град се намира близо до Мюнхен, Нюрнберг и Щутгарт. Със сигурност ще искате поне за един ден да се поразходите по калдъръмените улички на този добре запазен средновековен град. От върха на кулата на кметството можете да видите целия Altstadt (стар град). Това се прави най-добре рано сутрин, когато няма тълпи от туристи. А останалата част от деня може да прекарате в безброй улички.

Ротенбург е добре свързан с други южни градове в Германия. В него се помещава добре запазена средновековна архитектура. Стените от 14-ти век остават непокътнати (въпреки че са били повредени по време на Втората световна война) и можете да ги разгледате. Освен това има историческия пазарен площад, средновековния музей на престъпленията и наказанията и много други атракции. Не забравяйте да не пропуснете църквата Свети Яков с нейния 500-годишен резбован дървен олтар, един от най-добрите примери за местно майсторство.

9. Динкелсбюл

Динкелсбюл 1

Отличителна черта на Ротенбург е, че се посещава от огромен брой туристи, особено през летните месеци и през декември. По това време туризмът в Германия е в своя пик. Но наблизо е Динкелсбюл, който притежава всички прелести на Ротенбург, но не толкова много хора. Градът има много интересна история. По време на Реформацията тук идват протестанти и католици. Невероятно красиви приказни къщи с фахверк!

Въпреки че е една от основните спирки на Романтичния път, Динкелсбюл е много по-малко претъпкан от Ротенбург. Можете да видите много, докато седите в улично кафене. Няма по-добър начин да се докоснете до немската култура от това да наблюдавате как ежедневието минава пред вас на кафе и торта. В града има сгради от няколко архитектурни стила. Готическата катедрала Св. Георги, късноримската катедрала Св. Павел, рококо параклисът в замъка на Тевтонския орден. Вашият фотоапарат няма да скучае!

8. Любек

Любек1

Нека се преместим в северната част на страната и да поговорим за друг средновековен град – Любек. Има най-обширния стар град, който все още се пази от емблематичните врати от червени тухли, построени през далечния 15 век. От средновековния център на града можете да стигнете до оживения пристанищен район на Балтийско море.

В средновековния квартал на Любек има шест църкви. Те съдържат впечатляващи образци на северногерманското църковно изкуство. Не пропускайте да посетите градските порти, които са оцелели и до днес, и старото кметство. А на брега на морето можете да разгледате корабите или да се разходите с лодка из града. И не пропускайте да опитате марципаните, с които градът е известен!

7. Майсен

Майсен1

Майсен е един от най-старите градове в Саксония и определено не трябва да го оставяте извън маршрута си. На пръв поглед градът прилича на Прага, благодарение на червените покриви, замъка и катедралата, които се намират в горната част на града. Но културата на града е недвусмислено немска. Градът е известен със своя порцелан, който започва да се произвежда тук в началото на XVI век и все още се произвежда.

Замъкът Албрехтсбург датира от XV век и се счита за най-стария замък в Германия. Готическата архитектура на замъка е уникална и си заслужава да се види. Наблизо е готическата катедрала, в която често се провеждат концерти с класическа музика. Но основната атракция на Майсен е Музеят на порцелана, който разказва всичко за историята на града. Можете също така да посетите магазин, който продава всички видове порцеланови изделия.

6. Линдау

Линдау1

Този град се намира на юг, точно на границата между Германия и Австрия на живописния бряг на езерото Констанс. Можете да видите близките Алпи, ако не попаднете в фахверковите къщи и историческите сгради.

Линдау е популярен летен курорт и има защо. Водата в езерото е доста хладна през цялата година, но в горещите дни е приятно да плувате в него. На езерото можете да вземете лодка, велосипед под наем, да отидете на туризъм или по друг начин да участвате в многобройни дейности на открито.

5. Триберг

Триберг1

Пристигайки в Германия, е невъзможно да не посетите Шварцвалд. Дори да е толкова малък, но много уютен град като Триберг. Тук можете да научите за историята на Шварцвалд, както и да се включите в различни дейности на открито.

Разходка из града и след това посещение на музея Шварцвалд. Той съдържа много артефакти, включително известния часовник с кукувица, с който регионът е известен. Можете да се разходите по старинната главна улица на града и да отидете до най-високия водопад в Германия, чиято височина е 163 метра.

4. Вормс

Вормс3

Вормс е един от най-старите градове в Германия. Разположен е на брега на река Рейн, която е толкова романтична, колкото и самият град. Във Вормс са създадени много средновековни легенди, включително за героя Зигфрид.

В продължение на много векове Вормс е бил религиозен град. Неговата катедрала от XII -ти век може да се види от всяка част на града. В града се намира и най-старото еврейско гробище в Европа. Не пропускайте да посетите моста Нибелунг и кулата.

3. Рамзау

Рамзау1

На кориците на немски пътеводители и брошури сигурно сте виждали църквата Свети Себастиан. Намира се в Рамзау. Вероятно сте виждали снимки на близкото езеро Хинтерзее, както и снимки на фестивала Алмабтриб през есента, когато кравите слизат от летните пасища. Ако търсите причудливо алпийско селце, в което да прекарате почивката си, трябва да отидете в Рамзау.

И въпреки че тук живеят само около 3000 жители, в града има много интересни неща. Ако обичате пешеходен туризъм, ски, плуване или просто искате да се отпуснете и да гледате звездите – трябва да отидете в Рамзау по всяко време на годината.

2. Бамберг

Бамберг1

В началото на 90-те години Бамберг е включен в списъка на ЮНЕСКО за наследство. И е лесно да разберете защо: старият град е запазил зашеметяваща средновековна архитектура. Бамберг е разположен на седем различни хълма. Известен е със своите сводести мостове и старото кметство, което се намира на един от мостовете през реката. Архитектурата е представена от много стилове – тук можете да намерите средновековни и фахверкови сгради в стил барок, както и Арт Нуво.

Една от основните забележителности на Бамберг е уникалното кметство. Подобна сграда в приказен стил е старата съдебна палата, която някога е била дом на епископ. Струва си да се види катедралата, построена през XI век. Но ако архитектурата не ви харесва, в града има много пивоварни, включително пивоварна от XV-ти век. Тук се вари специална пушена бира, която не се произвежда никъде другаде по света.

1. Бад Мергентхайм

Бад Мергентхайм

Бад Мергентхайм е баварски курортен град с причудливи калдъръмени улички и красиви фахверкови сгради.Векове наред водата в него е лекувала хората от различни болести. В този град всичко е красиво – история и архитектура, а най-хубавото е, че се намира встрани от главния туристически маршрут.

Пазарният площад на Бад Мергентхайм е много красив с цветните си фахверкови къщи. Освен това градът не е претъпкан с туристи. И ако вашето виждане за приказка включва рицари в блестящи доспехи, спасяващи момичета от беда, трябва да посетите средновековния замък на тевтонските рицари. В този замък се помещава музей.


Прочетете още: Основни места на древна Флоренция

Най-интересното от седмицата в Madamsko:

Share With: