HomeИНТЕРЕСНОУспешни дамски онлайн бизнеси на Балканите

Успешни дамски онлайн бизнеси на Балканите

Успешни дамски онлайн бизнеси на Балканите

Успешни дамски онлайн бизнеси на Балканите

В днешно време все повече дами решават да се занимават с развитието на свой собствен онлайн магазин.

Някои са майки супер-герои, съвместяващи грижите за малкото човече с бизнес начинание. Други са амбициозни дами, решили да си осигурят допълнителен доход, който един ден да им гарантира, че стоенето в офиса от 9 до 18 няма да е необходимо. 

В която и от двете графи да попадате, ако наистина искате да превърнете онлайн магазина си в свой основен източник на средства, най-важното е да не си поставяте ограничения. Възможностите за продажби далеч не се изчерпват в рамките на страната.  Съседните балкански държави са подходящ пазар за редица онлайн бизнеси. 

Кои са дамските онлайн магазини, които лесно ще се котират и на съседните ни балкански пазари, може да видите в следващите редове. А как да си осигурите успешни онлайн продажби в другите балкански страни, може да научите на двудневната конференция  Balkan eCommerce Summit.

Красиви ръчно изработени артикули за кафе и хранене 

Гърците, подобно на италианците, са големи ценители на кафето. При тях пиенето на кофеиновата напитка обаче е не просто възможност за 10 минутна почивка между ежедневните задачи. Това е ритуал за релаксация и любимо социално изживяване. Ако попитате един грък как пие кафето си, няма да чуете отговор като „чисто“ или „късо с мляко“, а краткото и ясно „в добра компания“. 

За южните ни съседи пиенето на кафе е така значим момент за сближаване и общуване. Това е и причината те да обръщат особено внимание на начина, по който е сервирано еспресото. Сервизите за кафе са винаги нови, а следите от захабяване са недопустими. Задължително включват възможно най-много части – кокетна захарница и кана за мляко, лъжици с интересни орнаменти и изящни чинийки, пълни с така любимата баклава. 

Ако вашият онлайн магазин предлага ръчно изработени продукти, сред които чаши и аксесоари за кафе, или пък се занимавате с внос на сервизи от качествен порцелан, бъдете сигурни, че асортиментът ви ще се радва на интерес в Южната ни съседка. 

Всичко за децата и имените им дни

Като се заговорихме за Гърция, няма как да не се спомене и друг интересен факт от народопсихологията им. За гърците именният ден е дори по-важен от рождения. Тъй като са религиозна нация, хората обикновено са кръстени на някой светец. Чрез пищното отбелязване на деня, гърците вярват, че се отблагодаряват на своя светец закрилник.

Поради тази причина е прието за именния си ден децата да получават щедри подаръци. Те получават не само от родители и роднини, но дори и от приятели на семейството. Например, в Гърция денят на Св. Георги се чества на 23 април и всички с името Георгиос със сигурност ще го празнуват. Затова, ако имате онлайн магазин за детски стоки, който се продава на гръцкия пазар, бъдете сигурни, че през идния месец ще си осигурите добър оборот. 

Всичко за кучетата се продава отлично в Хърватия

В Хърватия не просто обичат кучетата. Там те са издигнати на пиедестал. Знаете ли, че недалече от хърватския град Риека дори има бар за лаещи четириноги? Точно така, правилно прочетохте. В специалното заведение се предлага кучешка бира, а също така торта и сладолед за домашни любимци. Освен специални храни и напитки, има и организирани състезания във водата за кучета и стопани. 

Е, след като са открили цял бар за кучета, няма да ви учуди фактът, че маркетингови проучвания сочат, че хърватите са склонни да отделят щедра сума от месечния си бюджет за храна и аксесоари за кучето си. Затова, ако имате онлайн зоомагазин, няма да сгрешите, ако се насочите към хърватския пазар. 

Произвеждате ли натурална козметика или за мъже? Продавайте я в чужбина!

Интересът на потребителите към  т.нар. натурална козметика главоломно расте през последните години, сочат редица проучвания. Тенденцията за отдръпване на дамската аудитория от козметичните продукти пълни с химикали и обръщане към тези с по-натурален състав е изключително осезаема. Поради това и все повече от големите компании, дори тези, които не етикират продуктите си като натурални, започват да включват в сериите си за грижа за кожата съставки като алое вера, различни масла и екстракти от корени.

Затова, ако имате онлайн магазин за натурална козметика, може да сте сигурни, че той ще се радва на голям интерес не само в рамките на страната, но и на съседните балкански пазари. 

Като най-търсени от потребителите се оказват продуктите за дълбока хидратация за чувствителна и разранена кожа на лицето и ръцете. Причината според проучванията е пандемията от Covid-19 и ежедневното носене на маски, както честото използване на дезинфектанти през последните три години.

Друга открояваща се тенденция от последните години е нарастващото търсене на продукти за грижа за мъже. Проучване сочи, че 89,5% от мъжете са загрижени за проблеми с кожата. От тях 35,8% използват ежедневно продукти за грижа за кожата и против стареене.

Аксесоари и красиви шалове – Румъния е вашият пазар

Едва ли има дама, която да не обича красивите аксесоари. Ако сте били в Румъния със сигурност сте забелязали, че там представителките на нежния пол буквално ги обожават. Дори и да отиват само до магазина, румънките винаги ще са с копринено шалче около врата, някоя изящна брошка и разкошни слънчеви очила. Затова, ако сте собственик на онлайн магазин за дамски аксесоари и бижута, няма да сгрешите, таргетирайки го към съседна Румъния. 

Несъмнено решението да предлагате продуктите си и на съседни пазари е крачка към генерирането на по-сериозни приходи. Пред търговците, решили да продават на съседните държави обаче се открояват и редица предизвикателства свързани с превод и локализация на сайта, данъчни и правни аспекти на бизнеса, обслужване на клиенти по държави, доставки и маркетинг казуси. 

дамски онлайн бизнеси

Ако искате да получите решения на тези проблеми и да видите готови модели за създаването и управлението на успешен международен онлайн бизнес, тогава запазете своето място на Balkan eCommerce Summit.

Това е мащабен двудневен форум, който ще се състои на 4-5 април в София Тех Парк. Той ще събере на едно място представители на онлайн бизнеса от целия Балкански полуостров. На конференцията ще присъстват повече от 450 собственици на магазини за онлайн търговия, логистични експерти и предприемачи от 12 държави.

Всеки един участник в събитието ще може да се запознае с плюсовете и възможностите на различните пазари в региона, без да е необходимо да пътува до тези държави, като същевременно реализира нови ценни за своя бизнес познанства.

Официалният език на Balkan eCommerce Summit е английският, а билетите  за конференцията са в продажба на интернет страницата на форума. На сайта и във фейсбук страницата на събитието можете да се запознаете детайлно с програмата, партньорите, лекторите и какво да очаквате. 


Прочетете още: ​​За първи път на Балканите събитие представящо електронната търговия на бъдещето

Най-новото от седмицата в MADAMSKO:

Share With: