HomeМЕСТАТоп 5 най-добрите дестинации за посрещане на пролетта в Европа

Топ 5 най-добрите дестинации за посрещане на пролетта в Европа

Топ 5 дестинации за посрещане на пролетта в Европа

Топ 5 най-добрите дестинации за посрещане на пролетта в Европа

Пролетта в Европа е чиста радост – пейзажът е жив и ярък, времето е идеално, няма големи тълпи и можете да почувствате жизнеността и щастието, които този сезон носи.

Така че, ако сте нетърпеливи да намерите най-добрите места за посещение в Европа през пролетните месеци, но не сте съвсем сигурни коя дестинация да изберете, ето списък на градове и региони, които напълно си заслужава да бъдат проучени.

Париж, Франция

Младо красиво момиче, французойка, брюнетка в червена барета и черно палто върви по улицата на европейския град с букет цветя и френски багети. Щастлива усмивка и очарователен поглед, френският стил на Париж
Снимка: Freepik.com

Френската столица определено е един от най-добрите градове за посещение през пролетта в Европа. Времето предимно е хубаво и топло с по-малко туристически тълпи в сравнение с лятото, което прави пролетта едно от най-добрите времена за посещение на Париж.

Освен това да видите цъфтящите цветя из целия Париж е незабравимо преживяване. Просто помислете за магнолии и черешови цветове (края на март/началото на април), глицинии (края на април) или рози (средата на май)!

Ако търсите  най-добрите места за снимки в Париж през този сезон, отидете до градина „Тюйлери“, Градината на растенията и разбира се, Айфеловата кула. Когато сте в Париж, не можете да пропуснете да се разходите по река Сена, да разгледате световноизвестния музей на Лувъра и да разгледате витрините на Шанз-Елизе.

Ако се случи да бъдете в Париж около Великден, можете също да посетите няколко концерта и да се насладите на вкусни шоколадови яйца!

Венеция, Италия

Красиво момиче във Венеция
Снимка: Freepik.com

През пролетта времето се затопля след зимата, но все още е приятно хладно без влагата от юли и август. Повярвайте ми – лятното време там е изключително влажно и задушно, а тен може да хванете само докато се разхождате.

Има много по-малко тълпи, отколкото през по-натоварените летни месеци. С по-дългите дни имате повече време да се любувате на красотата на Венеция. Това е идеалното време да се разхождате из красивите улици, да се повозите на гондола и да се насладите на вкусната храна във Венеция.

Освен това е по-лесно да изследвате съседните острови Мурано, Бурано и Лидо, тъй като водните автобуси Вапорето са по-малко пренаселени и е по-вероятно да можете да седнете и да се насладите на пътуването през Венецианската лагуна.

Атина, Гърция

Снимка от нисък ъгъл на стари гръцки каменни колони с ясен син фон
Снимка: Freepik.com

Независимо дали имате само един ден в Атина или цял уикенд, този град е фантастична дестинация за посещение през пролетта. Ще имате предимно слънчеви дни със средна температура между 15 до 25 градуса. Това е идеално време за разходка из многото археологически обекти и уличките на живописния квартал Плака .

През това време има по-малко тълпи, а цените за хотели и полети са относително ниски.

Брюж, Белгия

Красивият град Бюрж в Белгия
Снимка: hotels.com

Брюж е пленителен град, чиито гледки сякаш са като от книги с разкази от миналото. Пълно със средновековни сгради, канали от друг свят и калдъръмени улици, всяко кътче тук изглежда така, сякаш е било недокоснато от векове. Със затоплянето на времето можете удобно да се разхождате из старинните улички на историческия център на Брюж и да похапнете една-две вкусни белгийски вафли.

Има и множество лодки, предлагащи обиколки по каналите, така че можете да се качите на тях за живописна разходка. И накрая, не забравяйте да изкачите 366 стъпала, за да стигнете до върха на кулата Белфри, за да получите безпрепятствена гледка към този очарователен град.

Палермо, Италия

Красивият град Палермо в Италия
Снимка: hotels.com

Палермо е столицата на винаги слънчевия остров Сицилия в южната част на Италия. Това е идеалното място, ако жадувате за пролетна ваканция в Европа и искате да се снабдите с витамин D.

Италия е известна с невероятната си храна – според мнозина най-добрата в света. Не забравяйте да се насладите на традиционната пица и паста, но запазете малко място за типичната сицилианска улична храна, когато пътувате в Палермо.

Когато сте в Палермо, не забравяйте да посетите местните църкви. Най-красивите са църквата Джезу, Сан Джузепе деи Театини и необикновеното арабско-нормандско архитектурно бижу от 12-ти век – църквата Сан Каталдо. И накрая се отбийте до Нормандския дворец, който датира от 9 век. Това е най-старият дворец в цяла Европа!


Прочетете още: Основни места на древна Флоренция

Най-интересното от седмицата в Madamsko:

Share With: