HomeИНТЕРЕСНОЗащо всички носят тези червени ботуши?

Защо всички носят тези червени ботуши?

Защо всички носят тези червени ботуши?

Защо всички носят тези червени ботуши?

Всяка седмица на модата в Ню Йорк определени дизайнерски артикули стават любими на модната публика. Тази година – червените ботуши на MSCHF.

Ако не сте запознати с MSCHF, те са експерименталната модна марка, която обича да използва своите продуктови версии, за да направи изявление (често противоречиво). Последното, което направиха е да пуснат в продажба червени ботуши, които се превърнаха в интернет сензация през последните няколко месеца.

Големите червени ботуши са огромни анимационни ботуши, наскоро забелязани от инфлуенсъри и други модни хора, които станаха вирусни заради нелепия си вид. Краткият отговор на въпроса „Какво представляват обуквите?“ е, че те са големи анимационни ботуши. Пълният отговор е, че те са критика на капиталистическото масово потребление и непостоянството на тенденциите.

червени ботуши на MSCHF
Снимка: MSCHF

Червените ботуши са изработени от TPU (от който са направени много калъфи за телефони), гума, подметка и междинна подметка от EVA пяна. Те са идеални за всеки, който иска да се открои от тълпата и да направи смело изявление. С нарастващата си популярност те се превърнаха в задължителни за тези, които искат да бъдат в крак с най-новите тенденции.

Ботушите взривиха социалните медии, като хаштагът #bigredboots събра страхотните 96 милиона гледания в Tik Tok. Щом става въпрос за удобство, потребителите на TikTok споделиха видео клипове, в които показват колко голяма тренировка е да ги обуеш и събуеш.

Вижте и още няколко „изобретения“ на MSCHF, които придобиха сериозна популярност, коментари и критика.

„Най-ексклузивният сандал, правен някога“

Това е обувка, подобна на Birkenstock, с подметка от корк и каучук на Birkenstock. Кожената горна част е изработена от целенасочено изрязани чанти Hermès Birkin. „Просто сме очаровани от унищожаването на скъпи неща и създаването на нещо ново от тях“, каза Даниел Грийнбърг, ръководител на стратегията на MSCHF за The New York Times. Обувките се изработват по поръчка и струват от $34 000 до $76 000, в зависимост от размера на крака на клиента.

MSCHF Birkinstocks
MSCHF Birkinstocks са изработени от деконструирани чанти Hermès Birkin, със златни вермеил катарами и истински коркови подметки Birkenstock
Снимка: MSCHF

„Обувки на Исус“

Маратонките се разпродадоха за една минута. А какво представляват те? Това са чифт Nike Air Max 97, в които е инжектирана светена вода в междинната подметка, омекотената част на маратонката. Водата е извлечена от река Йордан в Близкия изток и украсени със стоманено разпятие. Провокативно или подигравателно? Оставяме вие да прецените.

маратонки „Обувки на Исус“ на MSCHF
MSCHF създаде персонализирани маратонки Nike, наречени „Обувки на Исус“, които са инжектирани със светена вода
Снимка: MSCHF

„Обувките на дявола“

MSCHF създадоха колаборация с американския рапър Lil Nas X. Те пуснаха чифт Nike Air Max 97, включващ бронзова пентаграма, обърнат кръст и капка истинска човешка кръв. В изявление, изпратено по имейл до CNN, Nike каза, че не е участвала в създаването на модифицираните маратонки. „Нямаме отношения с Lil Nas или MSCHF“, казаха от компанията. „Nike не е проектирал или пуснал тези обувки и ние не ги подкрепяме.“ Дали някой си е закупил тези обувки? MSCHF са потвърдили, че ограниченото издание от 666 чифта е разпродадено за по-малко от минута.

„Обувките на дявола“ на MSCHF
“Обувките на Дявола”, колаборация между компанията MSCHF и рапъра Lil Nas X, която се продава за 1018 долара за чифт
Снимка: MSCHF

Прочетете още: Торбичка за боклук – $1790

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: