HomeМЕСТАНай-красивите езера в Швейцария

Най-красивите езера в Швейцария

снимка на езеро във Швейцария

Най-красивите езера в Швейцария

Има нещо необичайно в пенливите езера на Швейцария. Много от тях са разположени в планината, имат кристално чиста вода, а пейзажът наоколо спира дъха.

В басейните на четирите основни реки на страната са разположени стотици великолепни езера. Благодарение на отличната транспортна система на Швейцария, дори и най-отдалечените водоеми могат да бъдат лесно достигнати. Ще ви покажем най-красивите езера в Швейцария.

На всяко езеро на туристите се предлагат разнообразни забавления. Можете да вземете круиз за разглеждане на забележителности, да плувате, да ловите риба или да карате водни ски. Тук има курорти, а градовете и селата са пълни с атракции, като средновековни замъци, уникален музей и живописни градини. Където и да отидете в тази страна, ви е осигурена екскурзия до най-живописните езера!

Рифел (Riffel)

езерото Рафел

Високият величествен Матерхорн привлича туристи от цял ​​свят. Те отиват да се любуват на езерото Рифел, в спокойната вода на което се отразява планината. Благодарение на близкия ски курорт в алпийското село Цермат езерото е лесно достъпно. Курортът се обслужва от железопътната линия Gornergrat Bahn. Влакът спира на гара Rotenboden, която е само на 10 минути пеша от езерото. Ски спускане, катерене и туризъм правят района много популярен.

Боденско езеро

Боденско езеро

Разположено на границата между Швейцария, Австрия и Германия, Боденското езеро е най-подходящо за лятна почивка. Това е третото по големина езеро в Централна Европа. Тук можете да отидете на разходка с лодка, туризъм и водни спортове. По целия периметър на езерото има велоалея, използвайки която ще получите много удоволствие. Един от най-живописните круизи с лодка в Европа започва от швейцарската страна на езерото в Кройцлинген. Има спирки в средновековните градове Щайн ам Рейн и Шафхаузен.

Бахалп

езерото Бахалп

Езерото Бахалп се намира над спа град Гринделвалд в кантон Берн. От популярния ски курорт преходът до малкото езеро отнема около час и половина. Можете да погледате околните ледници, планини и ливади. Ще съберете много впечатления!

Блау

езерото Блау

Разположено в долината на река Кандер, малкото езеро Блау очарова по свой начин. Името си получи в чест на синята вода. Легендата разказва, че езерото е получило цвета си от синеоки момичета, починали от разбити сърца. Живописното езеро се намира в буйна зелена гора в средата на природния парк Blau. От векове езерото е било популярно място, но все още има усещане за покой. Предпочитани дейности на туристите са риболов, туризъм и пикник. А ако просто искате да се отпуснете, хотелът край езерото разполага със спа център с пълен набор от услуги.

Езерото Цюрих

Езерото Цюрих

Най-големият град в Швейцария се намира на северния бряг на езерото Цюрих. И следователно е много лесно да стигнете до езерото. Приключенията по водата започват с круиз с лодка, по време на който можете да видите архитектурните чудеса на Цюрих, да се разходите по крайбрежната алея, да посетите средновековния замък и да видите 600 сорта рози в обществените градини. Заслужава си да посетите остров Уфенау, на който има параклис, построен през 7 век.

Валензее

Валензее

Едно от големите швейцарски езера, Валензее се намира в североизточното подножие на Алпите. Причудливи села, живописни градове и ски курорти са разпръснати по стръмните отвесни скали, ограждащи езерото. Отвсякъде се открива прекрасна гледка към езерото. Валензее е чудесно място за разнообразни дейности на открито, от разходка с лодка и туризъм до каране на ски.

Ешиненце

Ешиненце

Eschinensee, разположено над курортното селище Kandersteg, е планинско езеро, което привлича туристи по всяко време на годината. От селото до алпийското езеро се стига с кабинков лифт. Има много забавления както през лятото, така и през зимата. При топло време пътуването през езерото, заобиколено от планински пейзаж, предизвиква възхищение и прилив на адреналин. Лодка може да се наеме. От декември до май тук са популярни спускането с шейни, кънки на лед и риболов на лед.

Езерото Бриенц

Езерото Бриенц

Езерото Бриенц е едно от най-красивите езера в Швейцария, известно със своята тюркоазено синя вода. Заобиколен е от високи планини, които се виждат най-добре от лодка. Пътническите кораби са плавали по езерото до 1839 г., осигурявайки редовни връзки с бреговата линия, включително спа град Интерлакен. Пешеходният туризъм от езерото до водопада Geisbach е популярен. Фуникулярът ви отвежда до историческия Grandhotel Geisbach.

Езерото Лугано

Езерото Лугано

Езерото Лугано, разположено на границата между Швейцария и Италия, предлага на посетителите страхотна почивка. От всяка страна езерото изглежда страхотно. Най-добрият начин да видите всичко е да вземете железопътната линия от село Capolago до върха на Monte Guidoso. В Моркоте можете да се запознаете с ренесансовата църква, а в Монтаньола – с музея Херман Хесе. По бреговете на езерото има градове, които разказват за богатата история на региона.

Езерото Тун

Езерото Тун

Езерото Тун, отделено от съседния Бриенц с малко парче земя, предлага много атракции, от средновековни църкви и замъци до природни чудеса. На североизточния бряг, на Оберхофен, има замък от 13-ти век с изглед към езерото. От другата страна е Шпиц със своя замък и романска църква. В близост до фериботния терминал в южния край на езерото се намират пещерите Света Беата, където можете да видите сталактити, сталагмити и водопади.

Женевското езеро

Женевското езеро

Женевското езеро, най-голямото в Швейцария, споделя многото си атракции със съседна Франция. Разположено от северната страна на Алпите, езерото с форма на полумесец е любимо място за богати и известни. По улиците на Женева има луксозни магазини, а по водите на езерото плават яхти. По време на круиза ще видите замъци и лозя, разположени на хълма. Активният отдих на езерото привлича туристи. Ски курортите и планинските туристически пътеки са на час път с кола от бреговата линия.

Езерото Фирвалдстет (Люцерн)

Езерото Фирвалдстет (Люцерн)

Езерото Vierwaldstet е четвъртото по големина езеро в Швейцария. И въпреки че е заобиколен от Алпите, климатът тук е мек. Това е една от най-популярните дестинации в страната. По крайбрежието има много хотели и курорти. Наоколо има спиращи дъха пейзажи, които обясняват привлекателността на езерото. В допълнение към разходките с лодка, пешеходен туризъм и колоездене, можете да посетите поляната Rütli, легендарното място на основаването на швейцарската независимост.


Прочетете още: Основни места на древна Флоренция

Най-интересното от седмицата в Madamsko:

Share With: