HomeМОДАКакво да включим в пролетния си гардероб през 2023?

Какво да включим в пролетния си гардероб през 2023?

Какво да включим в пролетния си гардероб през 2023?

Какво да включим в пролетния си гардероб през 2023?

Пролетта е прекрасно време от годината за създаване на „капсулен гардероб“.

Това означава внимателно избиране на няколко ключови елемента от облеклото, които могат да се комбинират, за да се създадат различни тоалети. Правейки това, можем да спестим пари и да извлечем максимума от това, което вече имаме в гардероба си.

Страхотното предимство на пролетния капсулен гардероб е, че е идеален за тези, които нямат много място. Само с няколко внимателно подбрани дрехи можем да създаваме безкрайни комбинации, подходящи за всеки повод.

През пролетта може да се наложи да наслояваме дрехите си, за да се адаптираме към променящите се температури. Това означава, че нашият капсулен гардероб може да е малко по-голям от другите сезони. Но това не трябва да ни тревожи! Красотата на капсулния гардероб е, че много от нашите по-леки дрехи могат да се носят през цялото лято и дори през есента, което го прави интелигентна инвестиция.

Така че, независимо дали искаме да спестим пари, да извлечем максимума от пространството в гардероба си или просто да се насладим на гъвкавостта на внимателно подбран гардероб, пролетният гардероб капсула е идеалното решение.

Колко дрехи трябва да има в пролетния капсулен гардероб?

Когато става въпрос за създаване на пролетен капсулен гардероб, всичко е свързано с избора на универсални основи, които могат да се носят година след година. Тези градивни елементи са основата на нашия гардероб и се допълват от по-модерни елементи, за да поддържаме стила си актуален.

Например, чифт дънки с прав крачол е универсален елемент, който никога не излиза от мода. Могат да се носят с почти всичко, което ги прави перфектната комбинация за горнища за новия сезон. За да обновим своя пролетен гардероб, можем да включим дънкова пола или широки дънки. След това тези модерни артикули могат да бъдат съчетани с класическите артикули от гардероба ни.

капсулен гардероб
Снимка: Zara, J Crew, H&M, Ghost, Everlane, Zara, Levi’s, NYDJ, DSW, All Saints

Какво трябва да има един пролетен капсулен гардероб?

Пролетта е идеалното време да освежим гардероба си с елементи, които ще подобрят визията ни. Това са дрехите, които ще опаковаме преди есента, но винаги можем да ги върнем следващия март. Те са вечни и никога не излизат от мода, често с класически щампи и неутрални цветове, които играят ключова роля. Някои неща в гардероба ни могат да останат с нас през цялата година. От базови дънкови силуети до семпли черни тениски – това са елементите, които винаги са ни полезни.

Горнища

Пролетното време е непредсказуемо, така че е важно да имаме универсален и стилен капсулен гардероб. Започваме със селекция от тениски с дълги и къси ръкави, както и варианти с три четвърти ръкав, в различни нюанси, които отразяват цветовите тенденции за 2023 г. Не трябва да забравяме да добавим някои модерни блузи и ризи.

тениски в различни цветове
Снимка: Freepik.com

Пуловери

Що се отнася до пролетните пуловери, леките плетива са задължителни. Памучните жилетки са идеални за наслояване, докато кашмирените пуловери могат да ни помогнат да регулираме телесната температура по време на хладни сутрини, които се превръщат в топли следобеди.

четири пуловера в неутрални цветове
Снимка: Freepik.com

Дънки

Селекция от класически дънкови стилове е от съществено значение за всеки капсулен гардероб, а опциите са безкрайни. Най-добрият избор за пролетта са широките дънки, които се завръщат и този сезон.

4 вида широки дънки
Снимка: Freepik.com

Поли

За модерно намигване към 90-те изберете дълга, прилепнала пола, която се съчетава добре с леки плетива и тениски. Мини полите също са чудесен вариант, а дънковите са неизменна част от всеки гардероб.

Рокли

Миди и мини роклите са идеални за пролетта, а флоралните щампи винаги са на мода.

жена облечена в рокля с флорални мотиви
Снимка: Freepik.com

Връхни дрехи

Палто или яке са задължителни за непредсказуемото пролетно време. Парките са чудесни за ежедневно облекло, докато леките тренчкоти придават елегантна нотка. Кожените и дънковите якета също са идеални за ежедневно носене, докато блейзърите добавят нотка изтънченост.

жена облечена с дънково пролетно яке
Снимка: Freepik.com

Чанти

Що се отнася до чантите, няма строги правила. Препоръчително е да изберем кожена чанта за ежедневна гъвкавост или по-привличаща вниманието опция, като текстурирана чанта. Каквото и да изберем, трябва да се уверим, че отговаря на нашия стил и нужди.

пролетна кожена чанта
Снимка: Freepik.com

Прочетете още: 11 елемента от гардероба, за които трябва да внимавате

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: