HomeКРАСОТАTikTok теория: Какво разкрива прическата за личността ви?

TikTok теория: Какво разкрива прическата за личността ви?

TikTok теория: Какво разкрива прическата за личността ви?

TikTok теория: Какво разкрива прическата за личността ви?

Любопитни ли сте да разберете какво казва вашата прическа за личността ви?

TikTok, най-модерното приложение в света сред младежите, наскоро въведе тенденцията „теория на косата“, където потребителите демонстрират как различните прически могат да трансформират външния им вид и да повлияят на начина, по който се възприемат. С над 50 милиона гледания под хаштага #hairtheory, жените по целия свят експериментират с различни прически, за да видят коя отговаря най-добре на тяхната личност.

Според Каролайн Брукс, основател на The Glasshouse Salon and Spa, прическите са мощни инструменти, които могат да отразяват личността, стила и увереността на човека. Дръзката и цветна прическа може да означава авантюристична и експериментална личност, докато елегантната и класическа прическа може да подскаже изтънчен и професионален индивид. Дължината, цветът, стилът и структурата на косата могат да повлияят на начина, по който другите ни възприемат и да повлияят на това как се чувстваме за себе си.

5 популярни прически и тяхното значение

Имайки всичко това предвид, Каролайн коментира пред Glamour пет популярни прически и тяхното значение.

Естествения стил излъчва спокоен подход към красотата. Това е вид стил, който предполага, че носещият се чувства комфортно в собствената си кожа.

Хейли Бийбър
Hailey Bieber
Снимка: Getty Images

Прическата наполовина нагоре, наполовина надолу е комбинация от спокойствие и шик. Това е универсален външен вид, който може да премине от ежедневието към официалните събития. Постига баланс между практичност и стил.

Джесика Абла
Jessica Alba
Снимка: Getty Images

Елегантния кок излъчва изисканост и финес. Това предполага, че този, който го носи, е целенасочен и се стреми към изчистен и минималистичен външен вид. Може да бъде и практично за тези, които искат да държат косата далеч от лицето си.

Селена Гомес
Selena Gomez
Снимка: Getty Images

Прическата с конска опашка е функционална и практична. Това предполага, че този, който го носи, е ефективен и зает, но все пак обича нещата да са прости и стилни.

Дженифър Лопез
Jennifer Lopez
Снимка: Getty Images

Прическата с фиби назад е едновременно практична и стилна. Това предполага, че този, който го носи, може да бъде креативен и обича да си играе с различен външен вид, като същевременно запазва функционалността.

Бела Хадид
Bella Hadid
Снимка: Getty Images

Прочетете още: 9-те най-големи тенденции в прическите за 2023 г.

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: