HomeИНТЕРЕСНОВсичко, което трябва да знаете за Met Gala 2023

Всичко, което трябва да знаете за Met Gala 2023

Blake Lively attends the Met Gala

Всичко, което трябва да знаете за Met Gala 2023

В понеделник, 1-ви май, ще се проведе дългоочакваната Met Gala 2023.

Тазгодишната изложба на Института за костюми, „Карл Лагерфелд: Линия на красотата“, ще отпразнува цялата работа и живот на Карл Лагерфелд. Дрескодът е подходящ „в чест на Карл“. Тъй като Лагерфелд е бил дизайнер за много модни къщи – включително едноименната му марка Patou, Balmain, Chloé, Fendi и Chanel – присъстващите няма да имат недостиг на вдъхновение. Миналогодишната гала призова гостите да се облекат в „позлатен блясък“. Поканените отдадоха почит на една трансформираща ера за Америка (по-специално, Блейк Лайвли се превърна в ходеща визия на патиниран блясък). Тази година със сигурност ще бъде също толкова изпълнена със запомнящи се моменти.

В тази статия ще видите всичко, което трябва да знаете за Met Gala 2023.

Кога е Met Gala 2023?

the Met Gala
Getty Images

Met Gala 2023 ще се проведе в понеделник, 1 май в Ню Йорк. Тя празнува откриването на изложбата на Института за костюми, „Карл Лагерфелд: Линия на красотата“. Можете да следите развиващите се действия през цялата нощ с актуализации на живо от Met Gala.

Как мога да гледам Met Gala 2023?

Отново за 2023 г. Червеният килим ще бъде предаван на живо на 1 май през цялата нощ в дигиталните платформи на Vogue.

Миналата година предаването на живо започна в 18 часа EST и беше домакин на главния редактор на Vogue Хамиш Боулс, актьора и певица Ванеса Хъджънс и актьора и телевизионна личност Ла Ла Антъни. Можете да гледате отново цялото действие от събитието през 2022 г. тук.

Каква е темата на Met Gala 2023?

Темата на вечерта е „в чест на Карл. “Изложбата ще види Андрю Болтън, кураторът Уенди Ю на Института за костюми, да разглеждат работата на Карл Лагерфелд (1933–2019). През целия си живот Лагерфелд работи в известни модни къщи като Balmain, Chloé, Fendi, Chanel, в допълнение към основаването на едноименната си марка. Повече от 150 произведения ще бъдат изложени. Много от тях ще бъдат придружени от скици на Лагерфелд.

Кой ще бъде домакин на Met Gala 2023?

Blake Lively attends the Met Gala
Getty Images

На 18 януари Vogue обяви, че негови домакини за 2022 г. ще бъдат Пенелопе Крус, Михаела Коел, Роджър Федерер, Дуа Липа и Анна Уинтур от Vogue като съпредседатели на вечерта. Анна Уинтур ръководи Met Gala от 1995 г., превръщайки го в обичайния годишен празник на модата, който познаваме днес.

Какво е Met Gala?

Организирана и председателствана от Анна Уинтур от 1995 г. насам, Met Gala се превърна в много обичан ежегоден празник на модата. Met Gala е благотворително събитие с целта за набиране на средства за Института за костюми на Музея на изкуствата Метрополитън. То традиционно е насрочено за откриването на годишната модна изложба като всяка следваща година събитието събира осемцифрени суми.

Какво се случва на Met Gala?

Накратко: това е тайна. Поради тази причина гостите трябва да спазват правилото за забрана на телефоните (социалните медии). Въпреки това можете да видите ексклузивни снимки от Met Gala тук. Събитието обикновено включва високопоставен изпълнител като Риана или Джъстин Бийбър, а гостите винаги разглеждат изложбата, преди да седнат заедно на вечеря.

Къде се провежда Met Gala?

Met Gala се провежда в Музея на изкуствата Метрополитън в Ню Йорк в първия понеделник на май всяка година (с изключение на събитието през 2021 г., което се проведе през септември поради ограниченията срещу COVID-19). Гостите, присъстващи на Met Gala, обикновено отсядат в хотели наблизо.

Кой е поканен на Met Gala?

До вечерта преди събитието списъкът с гости е строго секретен. Но някои от най-големите имена в бизнеса редовно присъстват – от Бионсе и Лейди Гага до Мадона и Риана. По-често дизайнерите присъстват със своите музи: помислете си за Марк Джейкъбс и Кейт Мос или Никола Гескиер и Ема Стоун.

Кой присъства на Met Gala?

Dua Lipa attends the Met Gala
Getty Images

Събитието обикновено е домакин на около 600 участника. Събитието приветства звезди, млади творци и образци на индустрията всяка година. Някои от най-добрите визии от дългогодишни посетители на Met Gala са тези на Блейк Лайвли, Сара Джесика Паркър, Риана.„

Какви изгледи можем да очакваме да видим?

В съответствие с темата на тазгодишната Met Gala може да очаквате мощен преглед върху десетилетния принос на Лагерфелд към парижката мода.

Каква беше темата на Met Gala 2022?

Blake Lively attends the Met Gala
Getty Images

Темата за втора част на „В Америка: Антология на модата“ (първата част се проведе през септември 2021 г.) беше „позлатен блясък, бяла вратовръзка“.

Що се отнася до изложбата, представена в 13 от стаите от американския период в музея, тя „осигурява исторически контекст за „В Америка: Лексикон на модата“ по някакъв начин“, каза Болтън пред Vogue. „Историите наистина отразяват еволюцията на американския стил, но също така изследват работата на отделни шивачи и дизайнери“, казва той. „Това, което е вълнуващо за мен, е, че някои от имената ще бъдат много познати на студентите по мода, като Чарлз Джеймс, Халстън и Оскар де ла Рента, но много от другите имена са забравени, пренебрегнати или преместени в бележките под линия от историята на модата. Едно от основните намерения на изложбата е да подчертае таланта и приноса на тези личности, а много от тях са жени.”

Кои бяха домакините на Met Gala 2022?

Домакини на събитието бяха съпредседателите Реджина Кинг, Блейк Лайвли, Райън Рейнолдс и Лин-Мануел Миранда, докато дизайнерът Том Форд, Адам Мосери от Instagram и Анна Уинтур от Vogue бяха почетни съпредседатели.


Прочетете още: Посланието на Лейди Гага за естествената красота

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: