HomeИНТЕРЕСНООт анимация до екшън игрален филм: Моана се завръща

От анимация до екшън игрален филм: Моана се завръща

От анимация до екшън игрален филм: Моана се завръща

От анимация до екшън игрален филм: Моана се завръща

Пригответе се да отплавате отново с Disney и адаптацията на хитовия филм от 2016 г. „Моана“!

Дуейн Джонсън обяви по време на годишното събрание на акционерите на компанията през 2023 г., че проектът е в ход. Той дори сподели видео от Хаваите, където разкри, че ще повтори ролята си на Мауи, спътникът на полубога на Моана. Джонсън заяви, че филмът е „едва в началото на процеса“ и остава много да се направи, преди да можем отново да се впуснем в това приключение.

@therock

Humbled to say we’re bringing MOANA’s beautiful story to the live action big screen! #MAUI changed my life (miss you grandpa) and I’m honored to partner with #DisneyStudios to tell our story through the realm of music & dance, which at the core is who we are as Polynesian people🪝

♬ original sound – The Rock

Моана проследява историята на една обичаща приключенията тийнейджърка, дъщеря на полинезийския вожд

Тя е избрана от океана да спаси своя народ. С помощта на Мауи, Моана се научава да навигира в океана, като същевременно открива собствената си идентичност по пътя. Оригиналният филм включваше силен актьорски състав, включително Аули’и Кравальо в главната роля, и беше пълен с незабравими, завладяващи песни, включително номинираната за Еми „How Far I’ll Go“, написана от Лин-Мануел Миранда. Песента към момента е събрала над 1,1 млрд. гледания в YouTube и почти 4 млн. харесвания!

Дуейн Джонсън изрази вълнението си в туит, казвайки: „За мен е чест да кажа, че представяме красивата история на #MOANA на големия екран на живо! #MAUI промени живота ми (липсваш ми, дядо) и за мен е чест да си партнирам с @DisneyStudios, за да разкажем нашата история през царството на музиката и танца, което в основата е кои сме ние като полинезийци“.

От видеото е очевидно, че римейкът на живо ще обхване всичко, което направи Моана емблематично морско приключение, включително масивни създания и богове, както и очарователния домашен любимец – петела Хейхей. Джаред Буш, който написа сценария за оригинала, ще се завърне, за да напише сценария, докато Джонсън и Кравальо са изпълнителни продуценти.

Въпреки че екшън игралния филм „Моана“ може да изглежда неуместен сред другите римейкове на Disney, компанията променя стратегията си. Тя се стреми да се възползва от някои от своите по-модерни, доходоносни заглавия. Този нов подход може да проправи пътя за потенциални римейкове на други хитове като „Frozen“ и „Tangled“ в близко бъдеще.


Прочетете още: Всичко, което знаем за новия филм Mean Girls

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: