HomeИНТЕРЕСНО4 полезни инструмента, за да сте по-организирани

4 полезни инструмента, за да сте по-организирани

снимка на компютър с календар

4 полезни инструмента, за да сте по-организирани

Всекидневно сме затрупани с множество информация и задачи, а колкото повече са те толкова по-трудно става менажирането им.

От търсенето на най-подходящия метод за учене до планиране на личните си ангажименти или водене на личен дневник, в тази статия ще откриете четири платформи, които да ви помогнат с всичко това и много повече.

Google календар

Google календар
workspaceupdates.googleblog.com

Често плановете ни надхвърлят седмицата. Още от април планираме лятното си пътуване, а някой път дори се случва да забравим важен ангажимент. Когато се претрупаме със срещи и задачи, Google календарът може да ни послужи с планирането напред във времето и да избегнем забравянето и изпускането на срещи или предаването на задания след крайния срок.

С Google календарът може да отбелязвате всеки предстоящ ангажимент като бъдете сигурни, че ще бъдете подсетени. Може да се отървете от телефонните разговори и недоуточнения във връзка с уговорката за срещи като споделяте календара си с други, за да може всеки в екипа или клиентите ви сами да изберат кога е най-подходящо да осъществите срещата си, съобразявайки се с ангажиментите ви.

Notion

Notion tasks
Notion

От ежедневни планове до работа по проекти с екипа ни Notion е мястото, където можете да организирате, планирате и ефективно да менажирате информация.

Записвайте бележки, бързо и лесно ги подреждайте както желаете, независимо къде се намирате. В Notion можете да създадете начална база за многото неща, които се случват в живота ви и да я изградите така, че да съответства на начина, по който работи мозъкът ви.

Планери за хранене, списъци за четене и програми за проследяване на навици, всички те са един до друг в Notion. Чрез този инструмент нуждата да превключвате между приложения изчезва.

Достигнете до целия свят, като направите всяка страница на Notion публично достъпен уебсайт с едно кликване. Автобиография, портфолио или личен уебсайт – публикуването на страници с Notion ви позволява да изразите себе си и да бъдете открити към всички, навсякъде.

Notion meeting-notes
Notion

Освен да ви улесни в личен план Notion може да се справи и с бързия темп на вашата работа, работейки заедно с екипа си на едно място, развивайки своите идеи и постигайки целите на бизнеса ви.

Ето едно помощно видео за как да персонализирате своя Notion.

Goodreads

На всеки запален читател му се е случвало да се чуди от коя книга е научил или е прочел нещо, колко книги е прочел, или просто да иска да си припомни съдържанието на книга, която е прочел преди три години. Търсейки нова книга се питаме дали тя ще ни хареса и дали да ѝ отдадем от времето си.

Goodreads ще ви помогне да си отговорите на тези въпроси. Безплатно може да се регистрирате и да запазвате книги, които искате да четете или такива, които вече сте прочели и да отбелязвате прогреса си по книги, които четете в момента.

Goodreads
Goodreads

Goodreads е най-големият сайт за читатели и препоръки за книги в света. Ако се чудите коя да бъде следващата книга, която да прочетете с Goodreads може да сканирате кориците на книги, за да прочетете незабавно рецензии и да ги запишете на вашия рафт Искам да прочета, както и да прегледате представени книги и жанрове, за да откриете още книги, които ще харесате.

В Goodreads може да видите какво четат вашите приятели. Освен това може да търсите, оценявате и преглеждате всяка книга в каталога на приложението. Може да се присъедините към предизвикателството за четене, за да четете повече. Също може да обсъждате книги чрез съобщения, рецензии и групи и да препоръчвате книги на вашите приятели.

Anki

Vocabulary-card-Anki
 remembereverything.org

Anki е програма, която прави запомнянето на неща лесно. Интервалното повторение е научно доказано най-ефективният начин за запомняне на информация. С Anki можете или значително да намалите времето, прекарано в учене, или значително да увеличите количеството, което научавате, използвайки метода.

Anki
support.amboss.com

В Anki може да създадете над 100 000 тестета от флаш карти и да вграждате в тях аудио клипове, изображения, видеоклипове и научна маркировка във вашите карти с прецизен контрол върху това как се показва.

От оформлението на картата до времето за преглед, Anki разполага с множество опции, които можете да персонализирате. Може да планирате кога да преговорите дадена карта, за да не забравяте и поддържате развитието си.


Прочетете още: Пролетната умора – нещо съвсем естествено

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: