HomeСЪБИТИЯДжаз певицата Мирослава Кацарова съчетава джаз и електронни мотиви в нова концертна програма

Джаз певицата Мирослава Кацарова съчетава джаз и електронни мотиви в нова концертна програма

Мирослава Кацарова с нова концертна програма

Джаз певицата Мирослава Кацарова съчетава джаз и електронни мотиви в нова концертна програма

Началото на най-новата поредица от бутикови концерти, създадени от джаз триото Мирослава Кацарова, Мирослав Турийски и Младен Димитров започва от София на 19 април в 20:30 ч. – Sofia Live Club.

Заглавието му BLUETRONIC подсказва, че можем да очакваме аранжименти с активното електронно звучене на песни от и на Мирослава Кацарова. „Иронично“, „Уча се да бъда с теб“, „Чудеса“, „Път към безкрайното лято“, „Парфюми“, „Летни улици“, „Боса нова за нея“ ще бъдат сред песните, които концертът ще включва. Също така обаче ще чуем кавър версии на „Dance Me to the End of Love“ на Ленард Коен и „Teardrop“ на Massive Attack. Създаването на реаранжирани песни с много електроника и нови бийтове е основно по идея на Младен Димитров.

Мирослава Кацарова
Снимка: Диляна Флорентин

Мирослава Кацарова споделя…

„Ще чуете и някои обичани от нас песни, които Миро и Младен тук-там са „поотровили“ с дръзки рехармонизации. Трониката е синя заради Блу тоновете, които хармонията все пак предполага, а и заради любовта ми към провлачената вокална фраза, белязана от вродената ми тъга. Но песните и аранжиментите са много светли и ведри, сътворени в процеса на репетиции. Младен Димитров, чието алтер его е DJ Mr. Moon, се е погрижил да подреди атмосферни звуци, генерирани електронно, допълващи хипнотичните ритми, които сам ще си изсвири акустично“.

Следващият концерт ще бъде в края на май в Пловдив. На 13 юли джаз триото ще участва на фестивала „Джаз в Бургас“. На 09 август концертът ще бъде част от програмата на Банско джаз фестивал.
До края на годината BLUETRONIC ще може да бъде слушан още във Варна, Созопол, Велико Търново и Шабла.

Заповядайте на 19 април от 20:30 ч. в Sofia Live Club. Билетите за концерта са вече в продажба в мрежата на Eventim.


Прочетете още: Хисарлъка Experience ще се проведе за трета поредна година

Най-новото от седмицата в MADAMSKO:

Share With: