HomeМОДАКакво да облека като гост на сватба

Какво да облека като гост на сватба

Какво да облека като гост на сватба

Какво да облека като гост на сватба

Професионалистите в стила споделят своите най-добри съвети, когато става въпрос за избор на нашето облекло за сватба.

Да решим какво да облечем на сватба не винаги е лесна задача. След като изпратим отговора си на поканата, може да започнем да мислим какво облекло да носим на големия ден. Въпреки че поканата често включва препоръчителен дрескод, все още може да бъде объркващо, когато става въпрос за избор на правилното облекло. И както всеки опитен гост знае, последното нещо, което искаме да направим, е да отлагаме да обмислим пълната си визия до вечерта преди сватбата и да се чувстваме така, сякаш нямаме какво да облечем.

Ако се чудиш „Какво да облека на сватба?“ не си сам. Всъщност това е един от най-честите въпроси, които задават гостите. И за щастие ние сме тук, за да помогнем.

Облекло с черна вратовръзка

Облеклото с тип „черна вратовръзка“ е най-официалният дрескод за елегантни събития. Мъжете трябва да носят тъмно сако, бяла риза с пике копчета, жилетка, папионка и панталони, които съответстват на цвета и материята на сакото. За жените е подходяща официална рокля в цяла дължина с А-силует. Аксесоарите – лъскави бижута, елегантни обувки и дълги бели копринени ръкавици.

Снимка: Freepik.com
Облекло с черна вратовръзка жена
Снимка: Freepik.com

Официално облекло

Официалната сватба обикновено изисква елегантно облекло, като костюм и вратовръзка за мъжете и коктейлна или дълга рокля за жените. Ако се чувствате приключенски настроени, можете да експериментирате с модерни гащеризони или костюм с цветни сако или вратовръзка и интересни аксесоари. Ако не сте сигурни в това какво да облечете, добра идея е да попитате булката или младоженеца за кода на облекло или да проверите сватбената покана за някакви насоки. Не забравяйте, че обличането за сватба е знак на уважение към двойката и техния голям ден.

двойка в официално облекло за сватба
Снимка: Pinterest

Коктейлно облекло

За коктейлен дрескод гостите могат да се забавляват малко повече с облеклото си. Дамите могат да изберат стилна коктейлна рокля с дължина над или малко под коляното или дори елегантен костюм с панталон. Господата могат да носят тъмен костюм с вратовръзка или панталон, съчетан с блейзър или спортно палто. Това е чудесна възможност да покажете личния си стил, като същевременно изглеждате изискано и подходящо за случая.

жена в елегантна коктейлна зелена рокля
Снимка: Pinterest
Снимка: Pinterest

Плажно официално облекло

Плажното официално облекло е популярен дрескод за сватби, които се провеждат на плаж или тропическо място. Идеята зад плажното официално облекло е да се облечете по начин, който е подходящ за официално събитие, като същевременно имате предвид местоположението на плажа. За мъжете добър избор е светъл ленен костюм или риза и панталони с официални обувки. Жените могат да изберат макси рокля или развяваща се пола с блуза. Ключът е да изберете материи, които са леки и ефирни, както и цветове, които допълват плажната обстановка. Избягвайте да носите нещо твърде ежедневно, като къси панталони или джапанки, и имайте предвид, че може да ходите по пясъка, така че изберете подходящи обувки.

Снимка: Pinterest
мъже облечени в ленено облекло подходящо за сватба
Снимка: Pinterest

Полуофициално или елегантно ежедневно облекло

За полуофициално или елегантно ежедневно облекло, дрескодът е малко по-небрежен от официалното облекло, но все пак изисква рокля или стилна визия. Мъжете могат да изберат костюм или елегантни панталони с риза и вратовръзка, докато жените могат да се спрат на коктейлна рокля или елегантна пола и топ. Избягвайте дънки, къси панталони и тениски, тъй като са твърде небрежни за този дрескод. Не забравяйте, че искате да изглеждате спретнати и стилни, така че украсете с бижута или вратовръзка, за да завършите външния си вид.

Снимка: Pinterest
жена облечена полуофициално за сватба в бяла кокетна блуза и розова дълга свободна пола
Снимка: Pinterest

Сватба през деня

За дневна или ежедневна сватба дрескодът обикновено е по-спокоен. Можете да изберете да носите летен сарафан, пола или панталон с блуза или дори хубав гащеризон. Важно е да имате предвид, че облеклото все пак трябва да е подходящо за сватба и да не е твърде ежедневно, като например носенето на шорти или джапанки. Заложете на по-светли цветове и материи и се чувствайте свободни да допълните с бижута или изящна чанта. За мъжете костюмът може да е твърде официален за този дрескод, така че подходяща е хубава риза с панталони или каки. Избягвайте да носите маратонки или тениски и изберете елегантни обувки и колан, за да завършите визията.

Снимка: Pinterest
жена в елегантен розов гащеризон без ръкави
Снимка: Pinterest

Прочетете още: 10 нестандартни булчински визии от колекциите пролет 2023 г.

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: