HomeИНТЕРЕСНООт нас зависи всяко дете да има Великден

От нас зависи всяко дете да има Великден

От нас зависи всяко дете да има Великден

Инициативата „От нас зависи всяко дете да има Великден“ събира деца от различни националности на едно място

На 15 април (събота) от 11:00 до 14:00 ч. в градинката пред Регионалния исторически музей – София (пл. Бански, срещу Централните хали) деца от различни националности и техните семейства ще боядисат заедно великденски яйца.

Събитието е със свободен достъп и всеки е добре дошъл. То ще включа още: песни, танци и много игри. Ще има и специална работилница за великденски кошници. Организаторите са си поставили амбициозната цел да бъдат боядисани 1500 яйца, които деца и възрастни да могат да занесат в домовете си.

Фондация „От нас зависи“ е изцяло доброволческа организация. Тя бе създадена в началото на 2023 г. от Веси Деянова, Йорданка Бенатова, Мария Михайлова и Мария Тончина. Въпреки че Фондацията се учредява едва тази година, те работят заедно от началото на войната в Украйна, подкрепяйки хора, търсещи временна закрила в страната с хуманитарна помощ и интеграционни дейности. В момента фондация „От нас зависи“ се помещава в хуманитарен център в Младост 4 (бл.425А), подкрепящ уязвими групи хора.

жена държаща кошница с боядисани яйца - надпис на инициативата „От нас зависи всяко дете да има Великден“

„Целта ни е чрез партньорства да направим устойчив хуманитарен център в София. Вярваме, че такъв е нужен , за да подкрепя регулярно уязвими групи от обществото ни. Необходим е и за да може да се включва и да помага при конкретни хуманитарни кризи. Например, каквато бе ситуацията с бягащите от война украински майки и деца, наводнените карловски села и пострадалите хора от земетресенията в Сирия и Турция. Ние работим с доброволци, които бяха с нас и по време на наводненията, и в кампанията за земетресенията. Каузите ни срещат с все повече дейни хора, които също като нас вярват, че от нас зависи да се случи промяната в обществото, която всички искаме“, казват от фондацията.

Инициативата „От нас зависи всяко дете да има Великден“ е сред дейностите, които екипът на Фондацията планира в следващите месеци. Чрез нея ще направи опит да разшири приемствеността, създаването на общности, интеграцията и да привлече все повече обществено внимание върху доброволчеството у нас.

Домакин на събитието „От нас зависи всяко дете да има Великден“ е Регионален исторически музей – София.


Прочетете още: Направи си сам декор за Великден

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: