HomeИНТЕРЕСНОЗлатни правила на бързото заспиване

Златни правила на бързото заспиване

Златни правила на бързото заспиване

Златни правила на бързото заспиване

Отключете тайните на перфектния нощен сън: съвети за подобряване на здравето и бързото заспиване

Скорошни изследвания показват, че почти 70% от хората изпитват проблеми със съня, като 93% от тях искат да научат повече за това как да го подобрят, споделя Glamour. С помощта на треньора по сън Ник Уитън беше пуснат „Планът за перфектен сън“, за да помогне на хората да се научат как да си набавят необходимия сън. Ето някои от неговите най-добри съвети за осигуряване на перфектен нощен сън:

Сън в 90-минутни цикли

Противно на общоприетото схващане, правилото за 8-часов сън е мит. Вместо това трябва да се стремите към 7.5, 9 или 10.5 часа сън, в зависимост от това кое работи най-добре за вас. Вашето идеално време за събуждане ще варира в зависимост от времето ви за лягане, така че намерете продължителността на съня, която работи за вас.

Обърнете внимание на това, което работи за вас и променете рутината си съответно

Нуждата от сън на всеки се различава в зависимост от собствения циркаден ритъм, който зависи от неговата ДНК. Като обръщате внимание на това колко будни или уморени се чувствате през деня, можете да коригирате рутината си на сън, за да съответства по-добре на естествения часовник на тялото ви.

Осигурете си поне 1 час пряка дневна светлина преди обяд

Излагането на естествена светлина е от решаващо значение за регулиране на циркадния ритъм на тялото ви. Една бърза сутрешна разходка или закуска навън може да ви помогне да нулирате часовника си и да подобрите качеството на съня си.

Яжте три редовни хранения, разпределени равномерно през деня

Пропускането на храненията и обилната вечеря може да попречи на храносмилането ви и да наруши съня ви. Вместо това яжте по-малки порции през деня, за да поддържате естествения цикъл на съня на тялото си.

Не се изнервяйте

Проучванията показват, че безпокойството за съня всъщност може да допринесе за лошо качество на съня. Като приемете, че събуждането през нощта е естествена част от цикъла на съня, можете да намалите стреса и да подобрите цялостното си качество на съня.

Използвайте метода за разтриване на краката, за да ви помогне

Ако търсите уникално решение за проблеми със съня, разтриването на краката, вдъхновено от акупресура, може да бъде добър вариант. Чрез разтриване на зоната между големия и втория пръст на крака вие потенциално можете да подобрите качеството на съня си и да ви помогне да заспите по-бързо.

Снимка: violalevy / Instagram
Снимка: violalevy / Instagram

Така че, ако сте готови да опитате многото предимства на добрия нощен сън, започнете още от днес.


Прочетете още: Как съня може да подобри здравето на кожата ви?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: