HomeИНТЕРЕСНОЗащо вода със странен аромат внезапно превзема TikTok?

Защо вода със странен аромат внезапно превзема TikTok?

Защо вода със странен аромат внезапно превзема TikTok?

Защо вода със странен аромат внезапно превзема TikTok?

Поддържането на хидратация е от съществено значение, но TikTok го повиши с нова тенденция, наречена WaterTok.

WaterTok (от „water“ – вода и TikTok) е вирусна тенденция в TikTok, която насърчава хората да добавят сиропи и лед към водата си, за да я направят по-привлекателна и следователно по-лесна за пиене. Движението привлече много внимание с над 174 милиона тагове в TikTok, използващи хаштага #WaterTok. Основателят на тенденцията, Тейлър Пулън, сподели рецептата си за напитка на водна основа, наречена „Oklahoma sunset snowcone fun water“, която включва пакетчета прах с аромат на ягода и портокал, лед и сироп от тропически плодове.

Вредно ли е?

Докато някои може да твърдят, че добавянето на ароматизатори (подобни на познатите ни „степчета“) към водата я прави по-приятна за пиене, други смятат, че това намалява естествените предимства на водата. Въпреки че някои от ароматните прахове не съдържат добавена захар, те също не са непременно добри за нас. Здравните експерти препоръчват вместо това да добавим пресни плодове към водата си. Така ще ѝ придадем естествена сладост, споделя Glamour.

@sydoakes

had to jump on the bandwagon with these flavored water recipies. found my skinny mix syrup for $3.99! #watertok #waterrecipe #flavoredwater #skinnysyrup #pinkstarburstdrink #pineapplewater #pinacolada

♬ original sound – sydney

Въпреки критиките, тенденцията продължава да набира популярност, като много създатели на видео съдържание в TikTok експериментират със свои собствени рецепти. Въпреки че тенденцията може да изглежда като безобиден и забавен начин за насърчаване на хидратацията, важно е да имаме предвид потенциалните отрицателни ефекти и да сме сигурни, че водата, която пием, все пак е здравословна и полезна.


Прочетете още: Вода: ползи, за които не подозирате

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: