HomeПОДКАСТКристина Кирилова – Защо да изберем образованието в Швейцария?

Кристина Кирилова – Защо да изберем образованието в Швейцария?

Кристина Кирилова – Защо да изберем образованието в Швейцария?

Кристина Кирилова – Защо да изберем образованието в Швейцария?

Гост в еп. 33 на подкаста „MADAMSKO представя“ е Кристина Кирилова, регионален мениджър на Swiss Education Group.

Кристина е бивш възпитаник на César Ritz Colleges и регионален мениджър на Swiss Education Group – най-добрата верига швейцарски училища в хоспиталити и бизнес сектора.

Как Swiss Education Group помагат в избора на колеж?

работещи хора от хоспиталити сверата

,,Повечето млади хора са объркани и имат много възможности пред себе си и моята работа е да им дам информация, да споделя личния си опит, да разкажа защо аз съм избрала да уча там, защо съм решила да стана част от Swiss Education Group, какво се случва с нашите студенти докато учат и след като завършат. Опитваме се да насочим младите хора да имат по-ясна представа какво ги очаква, защото те са емоционално пренатоварени от многото неща, които се случват в живота им, които ги правят по-нетърпеливи. Ние правим всичко възможно да ги успокоим и да им покажем, че има неща, за които не трябва да се бърза и трябва да се вземе правилен избор, какъвто смея да твърдя, че аз взех за себе си, когато избрах César Ritz Colleges като студент”, споделя Кристина.

Какво е хоспиталити индустрията?

cesar-ritz-colleges-students-walking (1)

В сърцевината на хоспиталити индустрията са работата с хора, желанието да доставяш щастие и да създаваш спомени с другите. Това са хора, които се вълнуват от общуването с другите, от начина, по който влияят на хората срещу себе си и това да гледаш на човека през една друга призма.

Едно от нещата, на които учат стюардесите, е емпатия, за да могат да са съпричастни на хората в самолета, защото има много моменти в които може би искат да слезнат от него по врме на полет, но това няма как да се случи. Авиацията е част от хоспиталити индустрията и емпатията е важна.

Какви са многото професии в хоспиталити сектора?

различните професии в хоспиталити сектора

Хоспиталити индустрията не включва само хотели и ресторанти. В самия хотел няма само рацепция или ресторант. Има отдел маркетинг и продажби, в който някой отговаря за социалните мрежи, за маркетинга, някой, който привлича само групови туристи, или рекламирането на хотела като бизнес локация за конференции.

От друга страна в продажбите и маркетинга има активна и реактивна част. Това са хората, които търсят партньорства, развиват мрежата, търсят корпоративни клиенти, подписват договори с компании за обучения, за настаняване, ако има някаква аутсорсинг компания, която често изпраща своите служители от едно място на друго и биха могли да живеят в хотела.

Когато този бизнес бъде доведен до хотела има хора, които поемат оперативната част. Това е комуникация с рецепция, настаняване, колко стаи трябва да са чисти, кога се настаняват гостите, дали имат определени изисквания. Например, да трябва да им бъде оставен вестник, да трябва всяка сутрин да им се носи кафе с фреш.

Отделно е организацията на мероприятия като сватби и модни ревюта. В големите хотелски вериги има хора, които отговарят за средата на работа между различните култури и толерантност между различните религии. Това са огромни отдели. Няма как да пропуснем финансите и счетоводството. Да не говорим, че може да бъдете блогъри и инфлуенсъри в тази сфера, като има и още много възможности.

В подкаста ни Кристина споделя:

❓ Как тя се среща със Swiss Education Group и защо избира да завърши César Ritz Colleges Switzerland?
❓ Какво превръща Swiss Hotel Management School в третата най-добра хотелиерска школа в света?
❓ Каква е ролята на индустрията в обучението на учениците и какви възможности за кариерно развитие предлагат училищата на Swiss Education Group?
❓ Защо образованието в Швейцария може да промени живота на един млад човек и достъпно ли е то за българските ученици?

Целия разговор може да чуете в Soundcloud и Spotify.


Прочетете още: Защо Кристияна Йорданова е „Жена на квадрат“?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: