HomeСЪБИТИЯКак модата и технологиите се срещат в GLAMI group

Как модата и технологиите се срещат в GLAMI group

Как модата и технологиите се срещат в GLAMI group

Как модата и технологиите се срещат в GLAMI group

GLAMI обединява своята визуална идентичност, отразявайки стремежа на компанията за персонализиране и разнообразие в модата.

GLAMI.group е основана в Чехия през 2013 г. като модна търсачка със стратегическа визия да създаде най-добрия моден каталог и да предлага всички модни артикули за всеки потребител на едно място. През 2022 г. компанията се разшири на италианския пазар със закупуването на най-голямата местна модна търсачка – STILEO.it. През годините GLAMI свързва своята платформа с повече от 4300 модни електронни магазина със 17 милиона продукта в 14 европейски страни.

Като визионер и двигател на технологичните промени, GLAMI използва технология за машинно обучение още от 2015 г. Така предоставя на клиентите си възможно най-доброто изживяване при търсенето на модни продукти. Към днешна дата GLAMI дава възможност на потребителите и на модните електронни магазини, да се възползват от AI технологията. Специализираният AI екип на компанията изгражда различни функционалности като препоръчване, сходство и категоризиране на продукти, и други. Така предоставя безпроблемно навигиране при  откриването на модни артикули на всеки потребител в GLAMI.

glami mock up

Основателят и бивш главен изпълнителен директор на GLAMI, Томаш Ходбои, казва:

„Това, че предлагаме най-големия моден каталог на пазара все още е здравата основа, на която компанията се позиционира. В дългосрочен план се стремим да се превърнем в „Spotify в модата“. Искаме да направим GLAMI място, което познава вкуса на всеки потребител и веднага му предлага най-добрите и подходящи продукти, налични в платформата.“

Компанията взима решение да оповести тази нова стратегическа визия чрез актуализиране на целия си визуален подход и стил. Също така и чрез обновяване на логото си, за да демонстрира новия имидж на марката.

Актуализираният визуален стил на марката се състои от обновено лого, нова цветова визия и нов символ на бранда: електриково виолетова звездичка

Символът на новото лого представя GLAMI като пресечна точка на модата и технологиите. Също така символизира мястото, където се срещат електронните магазини и клиентите. Той е вдъхновен от дългогодишната история на компанията, която следва твърдо своята концепция – всички модни артикули на едно място. Символът носи и едно по-дълбоко значение, което да подскаже какви са принципите на GLAMI. „Комбинацията от остри и закръглени ръбове в символа на звездичката отразява нашето убеждение, че модата е за хора от всички възрасти, размери и типове тяло. И следователно представя нашето желание за приобщаване. Електриково виолетовият цвят носи усещане за изтънченост, креативност и надеждност. Стремим се да вдъхновим и да помогнем на всеки отделен потребител в GLAMI да намери точно тези дрехи, обувки или аксесоари, които търси“, казва г-н Ксенофон Елефтериадис, ръководител на глобалните комуникации на GLAMI.

„Нашите усилия са насочени към подобряване на видимостта на GLAMI като водеща европейска платформа за търсене и откриване на мода, която използва технологията, за да направи модния избор лесен и бърз за нашите клиенти“, казва г-н Елефтериадис. Той допълва допълва: „Развълнувани сме от възможностите и хоризонтите, които това технологично развитие отваря, докато същевременно продължаваме да свързваме електронните магазини с нови клиенти и да предлагаме безпроблемно пазаруване.“

Платформата улеснява откриването на модни артикули и пазаруването в GLAMI, като приспособява модната селекция към всеки отделен потребител. По този начин на клиентите се предоставя възможността за „умен“ избор при пазаруването. Също и инструмент за спестяване на пари и време. Системата за класификация, управлявана от изкуствен интелект, категоризира по „умен“ начин милиони продукти от хиляди модни електронни магазини на едно място.


Прочетете още: Пролетните модни тенденции 2023 вече дефилират навън

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: