HomeИНТЕРЕСНОАнджелина Джоли създаде модния бранд Atelier Jolie

Анджелина Джоли създаде модния бранд Atelier Jolie

Анджелина Джоли създаде модния бранд Atelier Jolie

Новото начинание на Анджелина Джоли – Atelier Jolie, където модата среща целта

Анджелина Джоли обяви предстоящата си роля в биографичния филм за Мария Калас. Най-голямото ѝ заглавие този месец обаче не е за начинанията ѝ на екрана. Става въпрос за лансирането на новата ѝ марка Atelier Jolie. Бранда има за цел да окаже положително влияние върху модната индустрия.

В публикация в Instagram Джоли сподели вълнението си от проекта, заявявайки: „Днес започвам нещо ново – колектив, в който всеки може да твори… Atelier Jolie е място за творчески хора да си сътрудничат с квалифицирано и разнообразно семейство от експертни шивачи, моделиери и занаятчии от цял свят“. Визията на марката надхвърля модата. Тя се фокусира върху използването на остарели инвентари и предоставянето на възможности за недооценени групи, включително бежанци, въз основа на техните умения и таланти.

Личният стил на Джоли, често характеризиращ се с монохромен и минималистичен дизайн, привлече значително внимание през годините

Въпреки медийното внимание към нейния моден избор, тя наскоро подчерта важността на повторното използване и рециклирането на стари дрехи. На премиерата на нейния филм „Eternals“ („Вечните“), дъщерите ѝ Шайло и Захара с гордост носеха дрехи от собствения гардероб на майка си. Така те подчертаха стойността на устойчивостта и съзнателното потребление.

Стартирането на Atelier Jolie идва в критичен момент, когато годишно над 100 милиона тона текстилни отпадъци завършват на сметищата. Уебсайтът на марката подчертава значението от възстановяването, модернизирането и вдъхването на нов живот на съществуващите облекла. Atelier Jolie цели да се справи с нарастващата криза с текстилните отпадъци. Бранда насърчава хората да съживят и преосмислят собствените си гардероби.


Прочетете още: Посланието на Лейди Гага за естествената красота

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: