HomeИНТЕРЕСНОКак да планираме нискобюджетна сватба

Как да планираме нискобюджетна сватба

снимка на сватбена двойка на плажа

Как да планираме нискобюджетна сватба

Сватбата е скъпо удоволствие за всяка двойка и доброто й планиране може да ни спести много средства.

Освен за младоженците сватбите представляват голям разход и за гостите. Избора на подходящ тоалет не единствената отговорност на госта. Тези, които трябва да пътуват до дестинацията на празненството трябва да предвидят разходите си за гориво или самолетни билети и таксита, които значително повишават цената, която плащат, за да присъстват.

Внимателното планиране на сватба през 2023 г. е предизвикателство. Колкото и да ни се иска да намалим разходите си в името на собствените си портфейли, трябва също да обмислим финансовото въздействие, което сватбата ни ще има върху нашите гости.

Ние познаваме гостите си най-добре, затова е хубаво да помислим кой ще присъства и какво въздействие може да имат плановете ни върху тях. Това не означава, че трябва да променим мечтания си ден, но внимателното обмисляне може да помогне много, тъй като преживяваннията на гостите е един от най-важните фактори.

Какво да вземем предвид планирайки булчинското облекло?

Булка и шаферки с пастелни букети стоят една до друга
Снимка: Freepik.com

Като член на булчинско парти, разходите могат да се натрупат бързо. От роклите за шаферки и костюмите на шаферите до прическа и грим за деня.

Тъй като обичайно гостите на булчинското парти плащат за собственото си облекло, както и за прическата и грима си, предложението да платите за тях би им спестило много средства.

И все пак, ако те настояват да платят, е важно да помислим какво искаме да купят. Може би искаме роклите на шаферките да са еднакви по цвят, но не и по дизайн. Това стана много популярно и е чудесен подход, тъй като позволява на всеки да работи в рамките на собствения си бюджет или да открие нещо подходящо в гардероба си.

Как да изберем подходяща дестинация за сватбата си?

Декорирана маса с флорален дизайн за сватбено тържество през деня
Снимка: Freepik.com

Сватбите могат да бъдат забавно извинение да отидем някъде в чужбина с хората, които обичаме най-много. За съжаление празнуването на този специален ден на далечно място може да натовари бюджета на гостите ни.

Ако е планирано достатъчно рано, много гости с удоволствие приемат това като свой празник. Важно е да вземем предвид опита на гостите ни с местоположението, което сме избрали и да им предоставим достатъчно детайлна информация за него, за да сме сигурни, че всички ще пристигнат без особени затруднения.

Някои дестинации изискват бърз директен полет и нощувка. При други сватби гостите са помолени да вземат дълъг полет, след това ферибот и след това кола. Това може да бъде огромна молба за вашите гости. Единственото правило за сватби по дестинация е винаги да осигуряваме транспорт до дестинацията за гостите си. Така ще бъдем сигурни, че всички успешно ще пристигнат на посочената дестинация.

Когато търсим място за сватбата си, важно е да изберем настаняване близо до празничното пространство. Същото важи и за местните транспортни връзки и колко лесно е да стигнете до мястото. Може да е разумно да проверим кога е последното разписание на влака, за да видим дали има момент, в който някои гости могат да си тръгнат, ако не могат да останат за една нощ.

Трябва също да помислим в колко часа ще започнат церемонията и празненствата. Ако сватбата е по-далеч от мястото на празненството, тогава ранната церемония може да означава допълнителна нощувка за гостите.

Важно е да се уверим, че гостите са получили пълните подробности предварително

хора-празнуващи-сватба-плаж
Снимка: Freepik.com

Въпреки че често не може да сме сигурни в пълните подробности за сватбата си в ранен етап, не трябва да чакаме твърде дълго, за да уведомим гостите си за неща като мястото, датата и времето.

Ако гостите ни са добре информирани за плановете ни в подходящо време, ще могат да гарантират, че са проучили най-добрите възможности за пътуване и настаняване и да получат най-добрите възможни цени. Гостите също е добре да знаят дали се очакват подаръци и какъв е дрескодът, за да могат да бюджетират.


Прочетете още: 10 идеи за маникюр за вашия сватбен ден

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: