HomeМЕСТА10 най-зрелищни водни чудеса от цял ​​свят

10 най-зрелищни водни чудеса от цял ​​свят

10 най-зрелищни водни чудеса от цял ​​свят

10 най-зрелищни водни чудеса от цял ​​свят

Повечето хора обичат водата и да бъдат на нея. Обичаме да гледаме вълните, да плуваме или просто да слушаме шума на морето. Водата ни е очаровала от хиляди години.

Каним ви да разгледате някои от зашеметяващите водни чудеса, от много сурови до невероятно спокойни.

Езерото Инле (Мианмар)

Езерото Инле (Мианмар)

Езерото Инле не е най-голямото езеро в Мианмар, но е една от най-вълнуващите езерни пътеки в Азия. Повече от 70 000 души живеят на езерото в плаващи къщи или къщи на кокили. Туристите могат дори да спят под водата в невероятни надводни бунгала (същите като в Таити, но по-селски). Можете също така да се разходите с лодка по реката, за да посетите плаващите пазари, както и множеството храмове и кафенета, които са изобилни на брега.

Езерото Байкал (Русия)

Езерото Байкал (Русия)

Това езеро е не само най-голямото и най-старото езеро в света, то е и най-дълбокото. Езерото Байкал е дом на много уникални видове подводна фауна. Понякога е наричан „Галапагос на Русия“. Искате ли да знаете кой живее на дъното на най-дълбокото езеро в света? Разбира се, че ще научите. Освен това около езерото има невероятна природа, особено през зимата. Така че има много причини да посетите Байкал.

Мъртво море (Йордания/Израел)

Мъртво море (Йордания/Израел)

Мъртво море е не само най-ниската точка на планетата, но и най-соления водоем. Това означава, че в морето няма живи същества (не е нужно да се страхувате от акули!). В тази вода се плува лесно. Естествената плаваемост е толкова висока, че можете да лежите в морето и да четете книга. Ако не ми вярвате, проверете сами!

Езерото Малави (Малави)

Езерото Малави (Малави)

Езерото Малави е перлата в короната на „топлите езера в Африка“. Той е дом на над 750 вида тропически риби. Това е чудесно място за почивка. Около дружелюбни местни жители и невероятна гама от забавления. Можете да храните морски орли, да карате дървени канута, да се гмуркате с шнорхел, за да видите невероятния подводен живот. Твърди се, че езерото има най-разнообразния живот в света и местните с гордост го показват на туристите.

Остров Пенс (Нова Каледония)

Остров Пенс (Нова Каледония)

Остров Пенс е част от земята, която се отдели от Нова Каледония. Тук е най-скъпият недвижим имот в целия Тихи океан. Цените се конкурират дори с Таити. Едно посещение е достатъчно, за да разберете защо това място е толкова търсено – невероятна синя вода, безкрайни плажове с мек бял пясък, невероятно гмуркане с шнорхел. Всичко това прави острова невероятно красив (и адски скъп!).

Нил (Египет)

Нил (Египет)

Малко са местата по света, които могат да се сравняват с невероятната история на Египет. Река Нил е била неразделна част от него от хиляди години. Имате възможност да пътувате по реката. Независимо дали изберете голяма лодка или скромен ветроход, няколко нощувки по Нил ще бъдат страхотно изживяване. Освен това ще получите бонус точки, ако: скочите във водата (но трябва да внимавате за крокодили) или спите под звездите. Блаженство!

Панамски канал (Панама)

Панамски канал (Панама)

Повечето водни пространства са доказателство за това колко удивителен е светът около нас. Панамският канал е различен. Той е свидетелство за това, което хората могат да постигнат, ако желаят. Построен през 1914 г., за да съкрати значително маршрутите на корабите от Тихия до Атлантическия океан, Панамският канал направи революция. Днес има много круизи, които ще ви запознаят с това създадено от човека чудо.

Венеция (Италия)

Венеция (Италия)

Венеция е най-романтичният град в света. Тук няма коли, само тихи лодки, които се носят из каналите. Това е невероятно спокоен и абсолютно зашеметяващ град. Във Венеция можете да се возите на гондола, да слушате песен на гондолиер, да си купите великолепни венециански маски и да пиете истинско италианско кафе на красивия площад Сан Марко.

Венеция (Италия)

Водопадът Виктория (Зимбабве/Замбия)

Водопадът Виктория (Зимбабве/Замбия)

Водопадът е толкова впечатляващ, толкова е величествен, че има мнение, че Ниагарският водопад изглежда като ручей на неговия фон. За да се убедите сами, облечете разкошно оранжево пончо (можете да го наемете точно до входа), оставете паспорта си на сигурно място (ще ви трябва, ако пресичате границата) и сложете шапка. След като сте приели подходящия външен вид, можете да изберете вашето забавление, свързано с водата. Това са бънджи скокове, рафтинг, кану или речни круизи.

Водопадът Виктория (Зимбабве/Замбия)

Големият бариерен риф (Австралия)

Големият бариерен риф (Австралия)

Големият бариерен риф в Австралия носи удивителната титла на най-голямото живо същество в света. За съжаление изменението на климата му оказва влияние, така че си струва да го посетите възможно най-скоро. Ще бъдете пленени от цветните корали, невероятните риби и други необикновени морски обитатели. Градовете в „горния край“ също имат много забавления. Кажете ми, къде другаде по света можете да залагате на състезания с жаби? Вероятно никъде другаде.


Прочетете още: Най-доброто от удивителните Кипърски плажове

Най-интересното от седмицата в Madamsko:

Share With: