HomeИНТЕРЕСНО10 идеи и дейности за Деня на Детето

10 идеи и дейности за Деня на Детето

10 идеи и дейности за Деня на Детето

10 идеи и дейности за Деня на Детето

Един от най-запомнящите се дни в годината за едно дете е Денят на детето.

Слушай статията:

Този специален ден дава възможност на децата да създадат спомени за цял живот. Като родител вероятно искате да планирате нещо специално и уникално всяка година, което може да е трудно, когато сте заети през целия ден. Не се притеснявайте, ние сме тук, за да помогнем! Ето списък със забавни начини и дейности, които да организирате в Деня на детето.

1. Посетете специални събития

Денят на детето е специален ден за децата, подобен на комбинация от техните рождени дни, Коледа и други празненства. За да се възползвате максимално от този изпълнен със забавления ден, вижте специалните събития, планирани за деца в молове, паркове и магазини. Присъединете се към празненствата и оставете детето си да се забавлява! Ако живеете в град София, може да заведете децата си в Mall Bulgaria, където те ще могат да открият художника в себе си, а Пипи Дългото Чорапче ще ги забавлява с песни, танци и лудории. Натиснете тук за повече информация!

2. Пикник

Отпразнувайте този специален ден, като организирате пикник с децата си. Опаковайте техните любими сокове, сандвичи, снаксове, удобно одеяло и се отправете към парка. Пикниците за деня на детето са свързани със семейството и прекарването на специално време с вашите деца. Направете изживяването още по-приятно, като вземете със себе си и федербал или топка.

майка баща и дете прекарват време заедно докато са на пикник
Снимка: Freepik.com

3. Танцово парти

Танците безспорно са забавни и чудесен начин да отпразнувате Деня на детето. Разчистете мебелите във всекидневната си, пуснете някои от любимите песни на детето си и танцувайте с тях цяла вечер. След като са уморени, завършете деня със сладолед и любимите им храни. Това вълшебно преживяване ще създаде трайни спомени за един от любимите им дни в годината.

майка баща и деца танцуват заедно
Снимка: Freepik.com

4. Филмови маратони

Да, вече сигурно ви е омръзнало да гледате „Пес патрул“ и „Блуи“. Малко неща обаче радват децата повече от гледането на любимите им филми. Организирайте филмов маратон в Деня на детето, включващ избрани филми, направете пуканки и се сгушете в удобно одеяло. Тези филмови маратони са спомените, които остават и заемат специално място в сърцето на детето.

щастливо семейство гледат заедно филм
Снимка: Freepik.com

5. Печете бисквитки с тях

Печенето заедно с децата, им позволява да месят тестото, да добавят аромати, да правят глазура и разбира се, да опитат суровото тестото (да, не е полезно, но всички сме го правили). Увеличете креативността им, като предоставите формички за бисквити и други елементи за декорация. След това направете малко парти, на което седнете заедно и се насладете на тези специални бисквитки.

майка и дъщеря пекат курабий
Снимка: Freepik.com

6. Пица парти

Свържете се с вашите деца и техните приятели, като организирате парти с пица. Изпечете или поръчайте любимите им пици и направете нощта изключително специална. Придружете пицата с игри, за да добавите допълнителна нотка на вълнение и забавление.

деца хапват пица за деня на детето
Снимка: Freepik.com

7. Игри като Twister

Twister е енергична и забавна игра, на която да се забавлявате със семейството и приятелите. В този специален ден се съберете като семейство и играйте Twister, създавайки много весели моменти. Не забравяйте да поддържате играта лека и несъстезателна, за да предотвратите потенциална вреда.

майка и дъщеря се забавляват докато играят twister
Снимка: Freepik.com

8. Разходка в планината

Създайте красиви спомени с децата си, като ги заведете на лек поход в Деня на детето. Насладете се на пикник на върха на планина или хълм. На връщане помислете дали да не спрете в местен ресторант, за да поръчате някои от любимите десерти на децата си.

семейство се разхожда в планината и прекарват качествено време заедно
Снимка: Freepik.com

9. Заведете ги на боулинг

Боулингът е фантастичен начин да разчупите деня с децата си. Прекарайте известно време с тях като отидете на боулинг и изиграете няколко фрейма. Направете деня по-специален, като ги почерпите със сладолед след боулинг сесията.

деца играят боулинг в деня на детето
Снимка: Freepik.com

10. Картинг

Картингът е приятно и безопасно семейно занимание, което всички деца обичат. Възползвайте се от отстъпките за Деня на детето на местните писти за картинг и се състезавайте с децата си. Потопете се във вълнението, насладете се на тематични храни и закуски и създайте незабравими спомени в този специален ден.

дете е на картинг приключение
Снимка: Freepik.com

Денят на детето е един от най-добрите дни в годината за децата, изпълнен със забавление, вълнение и радост. Когато планирате дейности, е важно да сте сигурни, че те са безопасни и интересни. Не забравяйте, че да направите този ден специален не трябва да е скъпо, най-важното е да създадете незабравимо преживяване за вашите деца. Вместо да купувате скъпи подаръци, помислете за участие в дейности като изкуства и занаяти, които ви позволяват да прекарате качествено времето заедно.


Прочетете още: Да вземем ли домашен любимец на детето си?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: