HomeИНТЕРЕСНОИзползване на езика на тялото за самозащита

Използване на езика на тялото за самозащита

Използване на езика на тялото за самозащита

Използване на езика на тялото за самозащита

Как коригирането на езика на тялото ни може да бъде най-добрият метод за жените за самозащита?

 Слушай статията:

Нека разберем как нашето поведение може да ни даде сила по неочаквани начини. Когато става въпрос за самозащита, от решаващо значение е да не променяме поведението си, за да се приспособим към другите. Въпреки това, разбирането на човешката психология може дълбоко да повлияе на начина, по който се представяме пред света. Начинът, по който седим, ходим и общуваме физически, отразява нашите вярвания за себе си. Други естествено улавят тези сигнали, които могат да повлияят на поведението им спрямо нас.

Нека вземем за пример историята за един мъж, който се присъединява към клуб за борба с тормоза. Докато усъвършенства физическите си умения, той пренебрегна вътрешната работа и самосъзнанието. В резултат на това неговата новооткрита агресия и увереност се излъчват чрез езика на тялото му, неволно предизвиквайки хората около него. Сякаш носи табела с надпис „Предизвиквам те да се биеш с мен“. Очаквано, хората отговарят с агресия, което не било първоначалното му намерение. Въпреки това той смирено разсъждава върху действията си и коригира езика на тялото си съответно.

Урокът тук е, че издръжливостта не винаги трябва да бъде на показ. Самозащитата се крие в избягването, споделя Glamour. Някои от най-квалифицираните хора са непретенциозни, но присъстват. Те се вписват в стаята без усилие, нито привличат излишно внимание, нито изглеждат слаби. За да постигнем това, трябва да сме готови и способни, поддържайки състояние на спокойствие и присъствие.

Използване на силата на езика на тялото за овластяване

Настройването на езика на тялото ни не е само в полза на другите – то оказва дълбоко влияние върху собствените ни мисли, чувства и вярвания за самите нас. Ако открием, че се чувстваме победени, тъжни, претоварени или разочаровани, простите промени в позата ни могат да направят значителна разлика. Можем да опитаме да издърпаме раменете си назад или да се заземим като коленичим или правим лицеви опори, физически изтласквайки тези негативни емоции от центъра на сърцето си. Нека опитаме следното:

  • Да вървим с поза, която бихме си представили, че имаме, ако се чувстваме напълно уверени и знаем собствената си стойност. Трябва да запазим тази позиция. Сега нека си представим връв, която дърпа главата ни нагоре към небето. Да си представим права линия, минаваща от ушите, през раменете, бедрата и глезените. Това е твърда позиция, която проектира увереност както вътрешно, така и външно.
  • Когато седим, да държим гърба си плътно до облегалката на стола. Да държим краката си стъпили на земята – това ще ни позволи да станем бързо, без да се налага да се навеждаме напред.
  • Дори само размахването на ръцете ни малко повече, отколкото обикновено, когато ходим, може да ни накара да се почувстваме по-уверени. Колкото по-уверени се чувстваме, толкова по-уверени ще изглеждаме пред другите.
  • Да осъществим зрителен контакт. Понякога зрителният контакт може да ни научи много за намеренията на другите. Не е нужно да установяваме зрителен контакт с някой, когото смятаме за заплаха, просто да бъдем наясно с него. В ежедневните си практики, когато общуваме с хора, трябва да полагаме усилия да установяваме зрителен контакт. Страхотен съвет е да си представим, че гледаме цвета на очите на някого, вместо да гледате директно в очите му.
  • Да държим гърдите си изправени и раменете си назад винаги, дори когато седим. Отново, това демонстрира увереност и самоувереност. Можем да се опитаме да седнем с рамене, извити напред и гърди навътре и да видим как ще се почувстваме. След това да опитаме да поставим раменете си назад и да отворим гърдите си с наклонена нагоре глава и да видим какво е усещането.

Прочетете още: 9 признака на езика на тялото на влюбения мъж

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: