HomeСЪБИТИЯПървото издание на форум „Спокойни бебета“ събра стотици бъдещи и настоящи родители в София

Първото издание на форум „Спокойни бебета“ събра стотици бъдещи и настоящи родители в София

Първото издание на форум „Спокойни бебета“ събра стотици бъдещи и настоящи родители в София

Тайните на спокойните бебета бяха разкрити за пръв път на форум „Спокойни бебета“.

🎧 Слушай статията:

Доказани специалисти се събраха в София на 3 юни в Международно Висше Бизнес Училище за провеждането на форум „Спокойни бебета“. Пилотното еднодневно издание на събитието заложи на изключително разнообразна програма, която включи лекции от 10 професионалисти в сферата на женското и детското здраве, кърменето, храненето, бебеносенето, съня, които са напълно наясно пред какви предизвикателства са изправени родителите след появата на техните наследници. 

Сред лекторите бяха:

  • Eва Павлина – акушерка в многопрофилна болница;
  • Тони Калушкова – специалист по следродилно хранене и следродилна грижа;
  • Десислава Пеева – IBCLC консултант по кърмене и хранене;
  • Галя Кузманова – сертифициран консултант по сън;
  • Михаела Найденова – специалист по бебеносене;
  • Ваня Висарионова – специалист възстановяване след раждане;
  • Ани Събева – специалист в грижа за бебета;
  • Анна Влаева – специалист по ранно детско развитие;
  • д-р Кристин Генкова – педиатър в многопрофилна болница;
  • Йонка Петкова – акушерка и консултант по кърмене.

Организаторите се бяха погрижили за комфорта и спокойствието на родителите и техните по-големи деца. На Форума бяха обособени различни зони като детски кътове и зони за игри. Също така имаше зона за мама и татко, зона „грижа за майката след раждане”, зона с освежаващи напитки и други. Благодарение на това, семействата имаха възможност да почерпят максимално знания и да се потопят в преживяването. Така те се подготвиха по най-добрия начин за едно толкова важно събитие като посрещането на новия член в семейството.

В изложбената зона, всички гости имаха възможност да се запознаят с различни брандове, предлагащи разнообразни продукти и услуги както за бебета и бременни жени, така и за млади родители

Повече от 30 партньора, популярни и утвърдени международни и български марки, подкрепиха форум “Спокойни бебета”. Над 15 от тях можеше да бъдат видени в експо зоната и базара. Събитието предложи полезни подаръци, атрактивни изненади и награди от томбола за всички присъстващи, осигурени от партньорите. Освен пилотно издание на Форума, в изложбената зона се реализира премиера на бебешки дрехи от органичен памук. Също така, имаше представяне на нови еко био прахове, карти със здравословни веган рецепти и детски песнички на известни български изпълнители, които звучаха през целия ден на събитието.

Мероприятието беше с вход свободен. Организаторите се постараха да предоставят възможност на всички бъдещи родители да разширят своите познания относно подготовката за появата на бебе в техния дом, а настоящите да се почувстват по-уверени и спокойни в ежедневните грижи за своите наследници. 

Какво споделиха организаторите?

Идейният създател на събитието – Ани Събева – консултант по бебеносене, сън и първи грижи за новородено, и собственик на “Slingomania” сподели следното: “Изключително съм радостна, че толкова млади родителите посетиха събитието и останаха от началото до края. Залата беше пълна през цялото време и хората наистина видимо се интересуваха как да се грижат за своето бебе по възможно най-добрия начин през негова първа година.”

Ани Събева

Десислава Авджиева – съорганизатор на  Форума, събитиен мениджър с над 20 години опит и собственик на агенция “Алтърнатив Адвъртайзинг” разказа защо е решила да подкрепи мероприятието: “Като ивент мениджър съм била част от организацията на различни събития, свързани с родителството. За първи път се включвам в реализацията на такъв тип бебешки форум и за мен беше огромно удоволствие. Най-щастлива съм от факта, че посетителите бяха над 300 човека – млади, интелигентни и ангажирани родители, които наистина търсят полезна информация от специалист.”

Десислава Авджиева

За финал на събитието, организаторите изненадаха всички като обявиха датата на второто издание на форум “Спокойни бебета”, а именно – 9 март 2024 година. Също така дават заявка, че ще подберат лекции, които ще бъдат изключително ценни и за бременните майки, които посетиха тазгодишното издание и догодина ще отглеждат своите бебета.


Прочетете още: Как да се справим с предизвикателствата на професия „родител“?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: