Топ 7 филма за гледане това лято

Топ 7 филма за гледане това лято

Тъй като температурата се повишава и дните стават по-дълги, безспорно това лято започва да се усеща.

🎧 Слушай статията:

Независимо дали се излежаваме на плажа, правим пикник в парка или просто търсим бягство от задушаващата жега, филмите имат невероятната сила да ни пренесат в различни светове и да ни напомнят същността на лятото. Нашия списък с топ 7 филма гарантирано ще донесе перфектната доза лятно настроение. И най-добрата част? Всеки филм може да се похвали с висок рейтинг в IMDb, което гарантира незабравимо кинематографично изживяване.

Booksmart / Зубрачките

филмът Booksmart / Зубрачките
Снимка: Francois Duhamel / Annapurna Pictures

В навечерието на завършването на гимназията две академични суперзвезди и най-добри приятелки, Ейми (Кейтлин Девър) и Моли (Бийни Фелдщайн), осъзнават, че е трябвало да работят по-малко и да се забавляват повече. Решени да не изостават от връстниците си, момичетата се опитват да натъпчат четири години забавление в една нощ с очаквано катастрофални резултати.

Рейтинг в IMDB: 7.1

Moonrise Kingdom / В царството на пълнолунието

филм Moonrise Kingdom / В царството на пълнолунието

В „Moonrise Kingdom“ Уес Андерсън рисува идиличен и носталгичен портрет на младата любов. Развиващ се на фона на остров край бреговете на Нова Англия през лятото на 1965 г., филмът проследява романтиката между двама 12-годишни тийнеджери, Сам (Джаред Гилман) и Сузи (Кара Хейуърд). Младите влюбени бягат от своя град в Нова Англия, което кара местна група от хора да се разпръсне, за да ги намери. Странният стил на Андерсън, е изложен на пълен екран, създавайки филм, който е едновременно трогателен и забавен.

Рейтинг в IMDB: 7,8

10 неща, които мразя у теб

10 неща, които мразя у теб

Историята проследява новия студент Камерън, който се опитва да спечели обичта на популярното момиче Бианка. Камерън научава, че Бианка не може да излиза на срещи, докато злобната й по-голяма сестра Кат не си намери гадже. Той плаща на мистериозното момче Патрик да изведе Кат на среща и да я очарова.

Рейтинг в IMDB: 7,3

Кралете на лятото

Снимка: Courtesy Toy’s House Productions

Нетипичен избор на филм за жени, но определено ще ви допадне. Джо е непокорен и креативен тийнейджър, който живее с баща си Франк в малко градче в Охайо. Той не може да понесе контролиращия характер на баща си, неговата заядливост и дразнещия му сарказъм. Един ден, докато се разхожда из гора, Джо открива поляна, която изглежда идеалното място за изграждане на убежище от дома му, превърнал се като затвор за него. Заедно с приятелите си Патрик и Биаджо създават собствена дървена колиба. Филмът проследява израстването и превръщането им в мъже. Какъв обаче е неочаквания обрат? Направете си пуканки, пуснете си филма и ще разберете.

Рейтинг в IMDB: 7,1

Bridesmaids / Шаферки

филм Bridesmaids / Шаферки
Снимка: Universal Studios

Историята се съсредоточава върху Ани , която претърпява поредица от нещастия, след като е помолена да бъде кума на най-добрата си приятелка Лилиан. На годежното парти Ани среща шаферките на Лилиан: Рита, Бека, Меган и Хелън. Ани и Хелън моментално си завиждат за приятелството с Лилиан и стават все по-конкурентни за нейното внимание.

Рейтинг в IMDB: 6,8

Set it up / Установено

филм Set it up / Установено
Снимка: Courtesy of Netflix

Харпър и Чарли са претоварени и нископлатени изпълнителни асистенти на своите шефове работохолици. Харпър шеговито споделя, че и двамата им шефове трябва да станат двойка. След това разсъждава, че ако шефовете им излизаха един с друг, те биха имали по-малко време да преуморяват асистентите си. Те манипулират двамата да останат заедно, като тайно планират срещи, оставят бележки и подаръци и организират бягство през уикенда за тях. Въпреки че планът им води до провал, те намират истинската любов един в друг.

Рейтинг в IMDB: 6,5

Friends with benefits / По приятелски

филм Friends with benefits / По приятелски
Снимка: Sony Pictures

Вечна класика и любим филм на хиляди жени. Джейми бързо се сприятелява с Дилън, след като тя го убеждава да поеме работа в списание GQ. Те откриват, че имат много повече общи неща, отколкото първоначално са смятали, и намират общ език, след като споделят разочарованието си от истинската любов. Двамата решават, че е добра идея да включат интимност в своите взаимоотношения. Дали това е добра идея?

Рейтинг в IMDB: 6,5


Прочетете още: Лейди Гага и предстоящият филм „Joker: Foie a Deux“

Най-новото от седмицата в MADAMSKO: