HomeМОДАКолко често трябва да перем дънките си?

Колко често трябва да перем дънките си?

Колко често трябва да перем дънките си?

Изненадващият съвет на Тан Франс относно прането на дънки: Колко често наистина трябва да ги перем?

???? Слушай статията:

Когато става дума за модни съвети, има малко хора, на които вярваме повече от Тан Франс, сертифицираната модна икона. Наскоро видео, в което той е интервюиран в шоуто на Дженифър Хъдсън, обсъждайки честотата на пране на дънки, предизвика доста вълнение. Нека се потопим в дебата.

Въпросът колко често трябва да перем дънките си е предизвиквал различни мнения. Някои ги перат след всяко носене, докато други изчакват да бъдат носени няколко пъти. Тан Франс обаче предлага разширяване на границите. На въпроса на Дженифър: „Колко често мислите, че трябва да перем дънките си?“ Тан отговори: „Не много често… Бих казал на всяко двадесето носене.“

Сега това може да звучи шокиращо за някои, но Тан твърди, че прекомерното пране може да избледнее цвета и да развали дънките ни. Вместо това той предлага да се намерят алтернативни методи за почистване, които не включват традиционно пране. Едно интересно предложение е да поставим дънките си във фризерна торба и да ги замразим, за да убием бактериите. Интересно…

Както се очакваше, нетрадиционният съвет на Тан предизвика оживени дискусии в TikTok

Някои зрители се съгласиха, докато други посочиха фактори, свързани с начина на живот, които могат да повлияят на носенето на дънки за продължителни периоди. Изпълнителният директор на Levi’s Чип Бърг също влезе в заглавията като призна, че не е прал любимия си чифт дънки в продължение на десетилетие. Заслужава обаче да се отбележи, че Берг отхвърли метода на фризера, заявявайки, че той не елиминира ефективно микробите.

И така, какво е решението?

Лени Лоу, вътрешен експерт по стил в модната марка Spoke, предлага компромис. Прането на дънки на всеки десет обличания е добро правило за запазване на живота им. Изборът на кратък студен цикъл с максимална температура от 30 ºC помага да се запази формата, качеството и цвета на денима.

В крайна сметка намирането на баланса между честотата на пране и поддържането на целостта на вашите дънки е от ключово значение. Това е предизвикателство за пестене на вода, пари и време, което си заслужава да бъде обмислено. 


Прочетете още: Какво да облека като гост на сватба

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: