HomeМОДАКолко често трябва да перем дънките си?

Колко често трябва да перем дънките си?

Колко често трябва да перем дънките си

Колко често трябва да перем дънките си?

Изненадващият съвет на Тан Франс относно прането на дънки: Колко често наистина трябва да ги перем?

???? Слушай статията:

Когато става дума за модни съвети, има малко хора, на които вярваме повече от Тан Франс, сертифицираната модна икона. Наскоро видео, в което той е интервюиран в шоуто на Дженифър Хъдсън, обсъждайки честотата на пране на дънки, предизвика доста вълнение. Нека се потопим в дебата.

Въпросът колко често трябва да перем дънките си е предизвиквал различни мнения. Някои ги перат след всяко носене, докато други изчакват да бъдат носени няколко пъти. Тан Франс обаче предлага разширяване на границите. На въпроса на Дженифър: „Колко често мислите, че трябва да перем дънките си?“ Тан отговори: „Не много често… Бих казал на всяко двадесето носене.“

Сега това може да звучи шокиращо за някои, но Тан твърди, че прекомерното пране може да избледнее цвета и да развали дънките ни. Вместо това той предлага да се намерят алтернативни методи за почистване, които не включват традиционно пране. Едно интересно предложение е да поставим дънките си във фризерна торба и да ги замразим, за да убием бактериите. Интересно…

Както се очакваше, нетрадиционният съвет на Тан предизвика оживени дискусии в TikTok

Някои зрители се съгласиха, докато други посочиха фактори, свързани с начина на живот, които могат да повлияят на носенето на дънки за продължителни периоди. Изпълнителният директор на Levi’s Чип Бърг също влезе в заглавията като призна, че не е прал любимия си чифт дънки в продължение на десетилетие. Заслужава обаче да се отбележи, че Берг отхвърли метода на фризера, заявявайки, че той не елиминира ефективно микробите.

И така, какво е решението?

Лени Лоу, вътрешен експерт по стил в модната марка Spoke, предлага компромис. Прането на дънки на всеки десет обличания е добро правило за запазване на живота им. Изборът на кратък студен цикъл с максимална температура от 30 ºC помага да се запази формата, качеството и цвета на денима.

В крайна сметка намирането на баланса между честотата на пране и поддържането на целостта на вашите дънки е от ключово значение. Това е предизвикателство за пестене на вода, пари и време, което си заслужава да бъде обмислено. 


Прочетете още: Какво да облека като гост на сватба

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: