HomeСРЕЩИДаян Хендрикс: от млечна ферма до милиардер

Даян Хендрикс: от млечна ферма до милиардер

Даян Хендрикс: от млечна ферма до милиардер

Даян Хендрикс, самоизградила се бизнесдама, за пореден път зае първото място в престижната класация на Forbes за най-богатите жени в Америка.

🎧 Слушай статията:

Със зашеметяващата нетна стойност от 15 милиарда долара, историята на успеха на Хендрикс е въплъщение на упорит труд, устойчивост и решителност.

Хендрикс е родена в Мондови, Уисконсин и е израснала в Осео, Уисконсин като дъщеря на млекопроизводители. През 1982 г. Хендрикс съосновава ABC Supply, компания за строителни материали, заедно с покойния си съпруг Кен. Базирана в Белойт, Уисконсин, компанията оттогава се превърна в един от най-големите дистрибутори на едро за покриви, прозорци, улуци и външни изолации на жилищни и търговски сгради в Америка. След смъртта на съпруга си през 2007 г., Хендрикс поема кормилото като председател на компанията. Бързо, тя успява да доведе ABC Supply до безпрецедентен растеж и успех.

Пътят на Хендрикс към успеха е оформен от нейния ранен опит и непоколебима работна етика

Даян Хендрикс
Снимка: Getty Images

Израснала във ферма за млечни продукти, тя е свидетел на неуморните усилия на родителите си, възпитали в нея дълбоко чувство за дисциплина и решителност. Тя е изправена пред предизвикателства в началото, включително това да стане майка на 17-годишна възраст и да се справи с развод. Въпреки това, Хендрикс остава фокусирана върху мечтите и стремежите си.

Пътят й към успеха е нетрадиционен, белязан от поредица от странни работни места и разнообразни преживявания. Но срещата й с Кен Хендрикс промени хода на живота й. Заедно те съосноват ABC Supply, използвайки талантите си, за да създадат процъфтяващо предприятие.

През годините ABC Supply процъфтява под ръководството на Хендрикс. Компанията отбеляза експоненциален растеж, разширявайки присъствието си до над 840 локации в цялата страна. Също така печели престижната титла на 23-тата по големина частна компания в страната.

Докато постиженията на Хендрикс са безспорно забележителни, те не са без противоречия. През 2016 г. беше съобщено, че тя не е плащала държавен данък върху доходите от 2012 г. до 2014 г. Въпреки това трябва да се отбележи, че ABC Supply е променила данъчната си класификация през тези години, като се придържа към държавните закони и разпоредби.

Въпреки огромния си успех, Хендрикс остава дълбоко вкоренена в своята общност

Белойт, със своето скромно население от по-малко от 37 000 жители, заема специално място в нейното сърце. Хендрикс е инвестирала милиони долари в местното икономическо развитие, за съживяване на изоставени имоти и привличане на нови бизнеси в района.

През 2017 г. тя създава кариерен център в Белойт, посветен на обучението на учениците от средното училище с ценни умения като кодиране и конструиране. Хендрикс вярва в силата на представянето на младите умове на различни възможности за кариера. Тя набляга на стойността на професионалното образование и добре платените работни места.

Изключителното пътуване на Даян Хендрикс от млечна ферма до това да стане най-богатата жена в Америка, която самостоятелно се е издигнала, е доказателство за потенциала, който се крие във всеки индивид. Нейните забележителни постижения служат като вдъхновение за амбициозни предприемачи и лидери по целия свят.


Прочетете още: Анджелина Джоли: от Холивуд до филантропска дейност

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: