HomeМОДАМодата в сериала Succession – тихия лукс

Модата в сериала Succession – тихия лукс

Модата в сериала Succession – тихия лукс

Забелязан в сериала Succession, тихият лукс е признак на ненатрапчива изтънченост и естетика.

???? Слушай статията:

Идеята зад тихият лукс е, че някои привилегировани хора (богатите такива) са възприели фин дрескод, който излъчва лукс без очевидни маркери, като прекомерни лога, известни марки и модерните форми и стилове, които всички останали носят.

Някой с „тихо луксозен“ гардероб не би носил например чантата Dior Saddle или аксесоар с монограм на Louis Vuitton – тъй като и двете ясно показват тази марка и цената, свързана с нея. По същия начин тихият луксозен външен вид се предполага, че се опира на класически силуети като палта, ризи и панталони по мярка – обикновено в по-неутрални тонове – вместо по-актуални визии на момента. Това означава, че тук няма макси поли с ниска талия или двоен деним.

Всъщност „луксозния“ начин на обличане е просто друг избор за личен стил, който съществува. Той наскоро придоби популярност благодарение на шоуто Succession, което идеално илюстрира идеята за „скрито богатство“ сред неговите привилегировани и могъщи герои.

За щастие, не е нужно да бъдем милионери, за да се обличаме по този начин, споделя Glamour. Ключът: да купуваме дрехи от достъпни марки, които се справят добре с непретенциозните основни дрехи. Също така, можем да помислим  дали да не посетим шивач, за да придадем индивидуалност на визията си.

Елегантни неутрални

Сара Снук облечена в костюм в неутрален цвят за сериала Succession
Снимка: Graeme Hunter

В ролята на Шив Рой в сериала Succession, Сара Снук не носи видимо забележими дизайнери и въпреки това визията ѝ изглежда безспорно на високо ниво. Тайната? Да се придържаме към една монотонна цветова палитра.

Структурираната рокля

Уила Рой облечена в черна структурирана рокля за сериала Succession
Снимка: David M. Russell

В четвърти сезон на Succession виждаме как Уила Рой приема, макар и колебливо, новата си роля на съпруга на политик. Правейки това, тя изоставя по-бохо тенденциите си от минали сезони в полза на визията в стил Джаки Кенеди. Тази семпла, структурирана рокля придава само намек за индивидуалност чрез изпъкналите ръкави.

„Небрежни“ петъци

Шив Рой от сериала Succession облечена в черно кожено яке
Снимка: Graeme Hunter

Дори когато Шив напуска дежурство тя все още изглежда елегантно. Тук тя съчетава бежово поло с тъмни дънки и кожено яке, за да обсъди сделка за милиарди долари. На хартия това може да звучи като най-тривиалното облекло на всички времена. Но както можете да видите, всичко е в съответствие.

Класически модели

Шив Рой от сериала Succession облечена в сив класически костюм

Разпознаваемите модели и силуети на костюми са още един лесен начин да изглеждаме готови за заседателна зала, независимо от финансовото ни състояние.

Черна вратовръзка

Актьори от сериала Succession облечени в класическо черно
Снимка: HBO

За всякакви официални събития — сватби, гала, партита следвайте дрескода с черна вратовръзка и изберете ненатрапчива черна рокля със силует, който най-добре показва тялото ви. Шив няма нужда да съчетава каквито и да било бижута или дизайнерски чанти с тази рокля с халтер деколте, защото тази висока цепка говори всичко.

Корпоративен минимализъм

Зоуи Уинтърс от сериала Succession облечена елегантно с черно сако и блуза с в-образно деколте
Снимка: HBO

Всеки път, когато видим Кери (Зоуи Уинтърс) на екрана, тя е облечена по начин, който можем да опишем в началото като…скучен. Но така ли е? Въпреки че винаги е облечена подходящо за заседателната зала, тя все пак издига всяко облекло, като включва поне един интересен елемент, който не надделява над целия външен вид. Като например добавяне на елегантно и минималистично колие под копринена блуза с v-образно деколте.

Добре ушит панталон

Актьори от сериала Succession облечени елегантно в добре ушит кариран панталон
Снимка: HBO

Ако Шив има униформа под името „тих лукс“, то това е: поло, панталон по мярка и непретенциозни златни бижута. За наш късмет това е и най-лесното пресъздаване.


Прочетете още: Колко често трябва да перем дънките си?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: