HomeСЪБИТИЯБългария e домакин на международна лидерска академия за жени

България e домакин на международна лидерска академия за жени

България e домакин на международна лидерска академия за жени

„Овластяване на жени и момичета. Да живеят мечтите им!“ е мотото на едноседмичната международна лидерска академия, което събира жени и момичета от България, Турция, Полша, Холандия, Кувейт, Румъния и Аруба

 🎧Слушай статията:

От 26 юни до 2 юли в красивата местност Попови ливади в Пирин ще се проведе международна лидерска академия за жени и момичета, организирана от SOROPTIMIST INTERNATIONAL of Europe. Организатор е Сороптимист Съюз България в партньорство с „Лидер Академия“. За първи път страната ни е домакин на ежегодните международни събития на световната женска организация.

Академията включва 7-дневна международен лагер за таланти с уъркшопи „Социални предприемачи“ и последваща 12-месечна менторска програма за лидерство. В нея ще участват жени и момичета между 24 и 30 г. от България, Турция, Полша, Холандия, Кувейт, Румъния и Аруба.

По време на 7-дневния лагер са организирани сесии на младите участници

членове на Soroptimist Bulgaria

Те ще изградят някои меки умения, които са предпоставка за успех – комуникация, работа в екип, ангажираност. Работните сесии включват разработване на проекти под умелото ръководство на обучители от „Лидер Академия“. Участниците ще осъзнаят силните си страни и ще се научат как да ги прилагат, както в професиите си, така и в социалната си ангажираност и инициативи. Успоредно с това те ще се запознаят и с мисията, визията и принципите на Сороптимист в срещи и дискусии с български и европейски сороптимисти, доказани лидери в професиите си и вдъхновители със своята отдаденост.

След приключване на летния лагер, лидерската академия продължава с 12-месечна онлайн менторска програма за лидерство. Най-добрите проекти, избрани в края на програмата за „Социално предприемачество“ ще станат част от изграждането на общност. Тя ще се подкрепя взаимно за реализиране на идеите. Менторската програма има за цел да установи силна връзка с членовете на екипа. Също така да гарантира устойчивостта на резултатите от лидерската академия.

В проекта ще се включат млади амбициозни и проактивни жени, препоръчани от клубовете на Сороптимист

Те ще имат шанса да разширят своя кръгозор и да създадат мрежа от приятели и партньори, за да подобрят живота на жените и да проправят пътя към равенството чрез социално предприемачество.

Международната лидерска академия е продължение на реализираният през 2021г. проект на българския съюз на организацията. Отново в сърцето на Пирин и под менторството на екипа на Leader Academy 16 млади жени от различни градове в страната изживяха незабравими дни, които им помогна да намерят лидера в себе си.

През 2022 г. във Международната Лидерска академия се проведе във Франция. Сред участничките беше тридесет годишната Кристина Стойчева, фармацевт, член на Сороптимист Клуб София – Бояна.

“Най-важната част от участието ми в Лидерската академия на Сороптимист Франция, остава приятелството, което създадох с останалите участници. Запознанството на млади жени от различни държави, които имат едни и същи идеали и времето, прекарано заедно, създаде усещане за принадлежност и взаимна подкрепа, което ще продължи и в бъдеще. Участието ми в събитието надхвърли очакванията ми и ползите, които получих, са многобройни. Посланието, което беше отправено към всички участнички, създаде позитивна промяна в начина ми на мислене и на работа. Бих искала да го разпространя!” – споделя Кристина.

група жени, които държат с ръка рамото на жената пред тях в знак на подкрепа

SOROPTIMIST обединява жени с професии и бизнес, които работят заедно на местно, национално и международно ниво, за да образоват, овластяват и дават възможност на жените и момичетата с цел подобряване на техния живот. В България Soroptimist функционира повече от 20 г. и има клубове в София, Русе, Пловдив, Варна и Бургас.


Прочетете още: Как поколението Z ще промени пазара на труда?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: