HomeИНТЕРЕСНОПет скандални афери на известни президенти

Пет скандални афери на известни президенти

Пет скандални афери на известни президенти

Президентите са съвсем обикновени хора, които имат и любовни връзки. Не ги спира нито високото положение, нито семействата им.

 Слушай статията:

Моника Люински и Бил Клинтън

Двугодишната афера между 22-годишна стажантка в Белия дом и президента Бил Клинтън почти сложи край на политическата му кариера. Люински призна, че смята всичко това за ужасна грешка. Спокойният живот на момичето приключи и тя се превърна в обект на подигравки. Беше й предложено да спечели пари от скандала, но тя не направи това и отиде да учи в Европа. Връщайки се в Съединените щати с диплома по психология, Моника не можеше да си намери работа, навсякъде й беше отказана работа.

След 17 години Моника решава да проговори и заема позицията на съветник във фондация Bystander Revolution, която помага на онези, които са станали жертва на виртуален тормоз.

Мерилин Монро и Джон Кенеди

Мерилин Монро започва сексуална афера с Джон Ф. Кенеди, когато той все още е сенатор и продължава 6 години. За актрисата всичко завършва с разпадане на брака й с единствения човек, който я обича истински – баскетболиста Джо ДиМаджио. Мерилин Монро живеела с надеждата, че Кенеди ще напусне жена си и ще я направи първа дама, но чудото не се случва. Осъзнавайки, че Кенеди не се интересува от нея като съпруга, Монро става нервна и го дразни с изблици на гняв и обаждания. Директорът на ФБР Хувър съветва истеричната Монро да се ориентира към брата на Джон, Робърт. Историята се повтори с Робърт, но всичко завърши трагично – самоубийството на холивудска звезда.

Силвия Кристел и Валери Жискар Д’Естен

Аферата между звездата от филма „Еманюел“ Силвия Кристел и омъжения президент на Франция Валери Жискар Д’Естен беше приета от обществото като нещо естествено. Те се запознават преди Валери да стане президент и той никога не е крил любовта си. Кристел се появява на дипломатически приеми и дори редовно действа като домакиня, придружавайки президента при пътувания. Президентът имал все по-малко време за красавици, затова направо назначава човек в администрацията на позиция „агент за връзка с киното и театъра“, който търсел красиви актриси за шефа си и ги свързал с него.

Франсоа Митеран и Ан Пенжо

Митеран бил смятан за примерен съпруг и многобройните му афери стават известни едва след смъртта му. Президентът имал две семейства – официално и паралелно (любовницата Ан Пенжо и общата им дъщеря). Между другото, той обичал второто семейство повече и прекарвал повече време с него, отколкото с официалното си семейство. Това предизвиква голям скандал след смъртта на президента, тъй като и двете семейства живеели в Елисейския дворец и затова мнозина казали, че политикът е злоупотребил със служебното си положение. На погребението на съпруга си вдовицата отказва да повика Анна Пенжо с дъщеря си, но те все пак отишли.

Франсоа Оланд и Жюли Гайе

Дълго време никой не предполагал за аферата между президента на Франция и актрисата Жюли Гайе. През януари 2014 г. репортери хванали държавния глава да паркира скутера си пред апартамента на Гайе. Актрисата се възмущава от случващото се и дори съди таблоида, публикувал снимките, споделя Spletnik. Избухва скандал, след който Оланд се развежда със съпругата си, а рейтингът му се срива. Популярността на Жюли Гайе, напротив, рязко нараства, тъй като гражданите я съжаляват, както и съпругата на президента.


Прочетете още: Коя e истинската Мерилин Монро?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: