HomeИНТЕРЕСНОНа какво са готови актьорите за филмовата роля?

На какво са готови актьорите за филмовата роля?

На какво са готови актьорите за филмовата роля

На какво са готови актьорите за филмовата роля?

За всеки актьор основната задача е да свикне с ролята си. На какво са готови истинските актьори за филмовата роля.

 Слушай статията:

Руни Мара

Руни Мара

Когато Руни Мара получава ролята на хакерката Лисбет Саландер в „Мъжете, които мразеха жените“(The girl with dragon tattoo), актрисата дори няма обеци на ушите си, да не говорим за други части на тялото си. Така вживяването в образа на Лисбет за Руни започна с пиърсинг салон, където тя пробива ушите, устните, веждите, носа и зърната си. След това тя боядисва косата си в черно, подстригва косата си, изрусява лицето си и си направя временна татуировка. Актрисата казва, че в такъв „камуфлаж“ се чувства като в някакъв костюм, дори когато е напълно гола.

Леонардо ди Каприо

Леонардо ди Каприо

За Леонардо ди Каприо въплъщението в образа на Хауърд Хюз се превръща в синоним на факта, че актьорът решава да се превърне в него за известно време. Той почти запомня биографията си, сяда на кормилото на самолета и възприема всички навици на своя герой. Копирайки маниакалната фиксираност на Хауърд към определени действия, Ди Каприо минава през същите проходи, върви по тротоара, без да стъпва по шевовете между пътното платно, и извън снимките не общува с никого, изолирайки се по същия начин, както го прави неговият герой.

Хийт Леджър

Хийт Леджър

В ролята на заклетия враг на Батман – злодея Жокера във филма „Тъмният рицар“(2008) – актьорът Хийт Леджър се подготвя, заключвайки се в хотелска стая в Лондон. Тъй като Нолан дава на актьора картбланш за да бъде образът изграден  напълно от нулата, Хийт посвещава цялото си време сред четири стени на изучаване на комикси, взети като основа за сценария за филма. Потапянето в образа на безразсъден психозлодей довежда до факта, че до началото на снимките Хийт можел да спи средно около 2 часа на ден. По времето, когато актьорът поема следващата си роля във „Въображариума на доктор Парнас“, той страда от хронично безсъние, пневмония и изтощение. Намерен е мъртъв в апартамента си от случайно предозиране с болкоуспокояващи, сънотворни и лекарства против тревожност. Ролята в „Черният рицар“ донася на актьора посмъртно „Оскар“ за най-добър актьор в поддържаща роля.

Че Мин Шик 

Че Мин Шик 

Че Мин Шик (Choi Min-sik) искал образа на бизнесмена на име Oh Dae-soo във филма „Oldboy“ да бъде възможно най-реалистичен. За да направи това, той изоставя специалните ефекти в сцените с татуировки, отчитащи годините зад решетките, нажежения прът, а в сцената с яденето на октопод той всъщност изяжда жив октопод. В същото време актьорът изповядва будизма и всеки кадър е бил истинско мъчение за него. Преди да изяде главоногото, казва молитва с извинения, че отнема чужд живот

Робърт де Ниро

Робърт де Ниро

Трансформацията на Робърт де Ниро в неговия герой започва с факта, че той се опитва да възприеме неговите маниери, външен вид и дори неговия вид дейност. И така, за ролята на Вито Корлеоне в „Кръстникът II“, преди да започнат снимките, той живее няколко месеца в Сицилия, където изучава езика и диалекта. Положените усилия бяха оценени от „Оскар“ в номинацията „Най-добър поддържащ актьор“.

Крисчън Бейл

Крисчън Бейл

За ролята на машинния оператор Тревър Резник в The Machinist холивудският актьор Крисчън Бейл отслабва с почти 29 кг. След консултация с лекар актьорът се подлга на строга диета от една ябълка и консерва риба тон на ден. Той отслабна от 83 на 55 кг. и бил готов да продължи. Снимачният екип настоява да спре, тъй като такъв експресен метод може сериозно да увреди здравето му. Следващата поред беше заснемането на картината „Батман в началото“, така че Крисчън отново трябва да „приведе себе си във форма“: започва диета с високо съдържание на въглехидрати и ежедневни тричасови тренировки. В резултат на това за 5 месеца той качва 45 кг, а по време на снимките на филма добавя още 18.

Ал Пачино

Ал Пачино

Решавайки, че единственият начин да изиграе подполковник, който не вижда нищо, е да се постави на негово място, Ал Пачино отива в училище за слепи. Той помага на хора със слабо зрение и в същото време се научава да се чувства сляп. По време на снимките, за да предаде образа на слепец, актьорът постоянно контролира погледа си, като не позволява да се фокусира върху предмети. За ролята на Франк Слейд във филма „Ухание на жена“ актьорът получи „Оскар“ в номинацията „Най-добър актьор“.

Хилари Суонк

Хилари Суонк

Хилари Суонк  се явява на кастинга за филма „Момчетата не плачат“ в дрехите на съпруга си и с каубойска шапка. Режисьорът оценява импулса на актрисата, подкрепен от талант, и дава на Хилари ролята. Подготвяйки се за снимките, актрисата започва да живее в образа на мъж. Тя подстрига косата си, завърза гърдите си с превръзка и постави чорап в шортите си. Актрисата променя гласа си на по-нисък и, посещавайки приятели и съседи, се представи като брата на Хилари, Джеймс. Ролята във филма „Момчетата не плачат“ донася на Хилари Оскар за най-добра актриса.

Ейдриън Броуди

Ейдриън Броуди

За да се почувства като Владислав Шпилман, пианист, преживял всички ужаси на варшавското гето, Ейдриън Броуди взема уроци по пиано по четири часа на ден, споделя Spletnik. Това обаче не му изглежда достатъчно и той продава апартамента, колата си и се разделя с приятелката си. По-нататъшното въплътяване в образа струва на Адриан загуба на 13 кг. В замяна на усилията си получава Оскар за най-добър актьор.

Даниел Дей-Луис

Даниел Дей-Луис

Даниел Дей-Луис записва името си в историята на киното като единствения актьор, спечелил три пъти Оскар за най-добра мъжка роля. Казват, че може да играе всеки, основното е да му дадете време да се подготви. Актьорът започва да се подготвя за ролята на шестнадесетия президент на Съединените щати много преди снимките. Когато идва време да се премести на снимачната площадка, той се приспособява към интонацията на гласа на Линкълн. Също така моли снимачния екип и Стивън Спилбърг да се обръщат към него с „Господин президент.“


Прочетете още: Твърде възрастен ли е Райън Гослинг, за да играе Кен?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: