HomeКРАСОТАВиктория Стефан – революция в грижата за кожата и естетиката за красота

Виктория Стефан – революция в грижата за кожата и естетиката за красота

Виктория Стефан – революция в грижата за кожата и естетиката за красота

Запознайте се с Виктория Стефан, създателят на DermaLife, концептуален център, който трансформира света на грижата за кожата и естетиката за красота.

???? Слушай статията:

С дългогодишен опит и страст към холистичната грижа, Виктория променя начина, по който подхождаме към грижата за кожата в България. Виктория е завършила медицинския колеж „Йорданка Филаретова“ и паралелно специализира „Медицинска физика“ в Софийския университет. Създава първият бюти център в който прилага терапии за подмладяване, които влизат за първи път в България и Европа. За разлика от традиционните подходи, Виктория вярва в цялостен план за лечение, който отчита цялостното здраве и красота.

Виктория Стефан

За нея постигането на красива кожа надхвърля само външното лечение

Тя подчертава значението на фактори като хормонален баланс, хранене, сън и вредни навици като алкохол и тютюнопушене. Като се занимава с тези аспекти на начина на живот, тя цели да създаде хармоничен баланс, който насърчава здравата кожа и цялостното благосъстояние. Вместо да се насочва към изолирани проблеми (премахване на една бръчка), подходът ѝ се върти около холистичен възглед за красотата. Тя вярва в подобряването не само на физическите характеристики, но и на умствените и емоционални аспекти на своите пациенти. Възприемайки този начин на мислене, хората могат да постигнат чувство на увереност и жизненост, които се излъчват отвътре.

Красотата в социалните мрежи и извън тях

Преди години хората по цял свят използваха филтри в социалните мрежи, за да прикрият своите несъвършенства. Сега, Виктория Стефан наблюдава глобалната тенденция за отричане от филтрите и насърчава хората смело да показват истинския си външен вид. Тя насърчава по-естествения подход към козметичните процедури. Фокусира се върху регенеративната медицина за подобряване на цялостното състояние на кожата и противодействие на процеса на стареене. С наближаването на лятото тя подчертава значението на процедурите, които не увреждат повърхността на кожата, „А може би това, с което ще се занимаваме следващите месеци е така неприятния целулит“, споделя тя.

Как да се справим с целулита?

Тя е разработила бърза 30-дневна терапия, която ефективно се справя с проблемите, свързани с целулита. Лечението започва с 10 сесии по LPG технология, която комбинира дълбокотъканен вакуумен масаж и магнитен дренаж, известен като най-добрият в света. Тази френска технология е напълно безболезнена, безвредна и безопасна. Тя горещо препоръчва тази процедура, тъй като играе жизненоважна роля за оформянето на тялото и контрола на целулита.

Когато си имаме работа с оформянето на тялото и целулита, важно е да започнем с лимфен дренаж. Тялото се нуждае от детоксикация и подобрена подвижност. Определянето на степента на целулита е от решаващо значение, тъй като той може да бъде категоризиран като воднист, мастен или фиброзен. Фиброзният целулит, който е по-тежък и се характеризира с втвърдени колагенови влакна, изисква по-постепенен процес на подмладяване на кожата. DermaLife обаче предлага терапии, които могат ефективно да се борят дори с този вид целулит. Колкото по-дълго целулитът не се лекува, толкова по-голям е рискът той да прогресира във фиброза, което води до твърди, неравни и болезнени трапчинки. От друга страна, терапията е особено ефективна при мек целулит, независимо дали е воднист или мастен, като обикновено са необходими около 10 сесии за постигане на значителни резултати.

DermaLife също използва технология за фокусиран ултразвук с висока интензивност (HIFU) за насочване към проблемните зони, засегнати от целулит. Чрез прилагане на топлина на различна дълбочина, до 65-70 градуса, HIFU стопява мастните натрупвания, без да уврежда адипоцитите (мастните клетки). Незабавни резултати могат да се наблюдават след първата сесия.

Снимка: Motivamed

Освен това мезотерапията е включена в лечебния план, комбинирайки липолитици и ензими като липаза. Тази комбинация директно подпомага намаляването на мазнините и възстановяването на тъканите, което води до по-гладка и равномерна кожа. Броят на необходимите сесии по мезотерапия зависи от тежестта и продължителността на проблема с целулита, като варира от 2 до 6 процедури.

Само терапиите ли са необходими, за да кажем „Чао!“ на целулита?

„Разбира се, комбинация от редовни упражнения, балансирана диета и подходяща хидратация е силно препоръчителна заедно с тези процедури“, споделя Виктория. Това не е невъзможно постижение и с достатъчна мотивация хората могат да постигнат забележителни резултати. Тя вярва, че упражненията играят жизненоважна роля не само за подобряване на външния вид, но и за подобряване на цялостното благосъстояние. Физическите дейности помагат в борбата със стреса, повишават мотивацията и намаляват вероятността от депресия. Освен това, той помага за стягане на отпуснатата кожа и се насочва към локализирани области, склонни към наддаване на тегло, като крайниците и бедрата.

При по-трудни случаи или при необходимост се предлагат консултации с ендокринолози или диетолози. Виктория обаче подчертава, че промяната на начина на живот е възможна за всеки. От съществено значение е да обърнем внимание на тялото си, да предприемем действия и да потърсим насоки, когато е необходимо.


Прочетете още: Как да ексфолираме кожата си с кафе?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: