HomeСРЕЩИЛили-Роуз Деп: актриса, модел и модна икона

Лили-Роуз Деп: актриса, модел и модна икона

Лили-Роуз Деп: актриса, модел и модна икона

Лили-Роуз Деп завладя сърцата на мнозина като олицетворение на френския момичешки шик и остави своя отпечатък във френски и английски филми.

🎧 Слушай статията:

Въпреки че произхожда от видно холивудско семейство, тази френско-американска актриса, супермодел и трендсетър (създател на тенденции) изгради своя собствена ослепителна и двуезична кариера. В момента тя заема централно място в силно коментирания и противоречив сериал на HBO, „The Idol“.

„The Idol“ е най-смелия и провокативен проект на Лили-Роуз досега. В сериала тя представя млада поп звезда, заплетена в еротична и култова развлекателна индустрия. Прочетете повече за сериала. Създаден съвместно със Сам Левинсън и включващ певеца The Weeknd, сериалът предизвика значителен шум през последните месеци.

Сега, когато шоуто направи своя експлозивен дебют, нека надникнем в интригуващия живот на Лили-Роуз Деп, дъщеря на Джони Деп и Ванеса Паради.

Джони Деп и Ванеса Паради бяха заедно от 1998 до 2012 / Снимка: Getty Images

От къде започва пътят на Лили-Роуз?

Родена в Париж през 1999 г., Лили-Роуз разделя времето си между „City of Lights“ и „Tinseltown“ по време на своето израстване. Като най-голямото дете и единствена дъщеря, тя споделя детството си с по-малкия си брат Джак Джон Кристофър Деп III, който предпочита да стои далеч от светлината на прожекторите.

В интервю за The Sun през 2019 г. Лили-Роуз изрази благодарност за това, че е израснала в двуезично семейство, което насърчава спокойна и отворена среда. Владеейки английски и френски, тя безпроблемно превключва между двата езика по време на премиери и интервюта, оставайки дълбоко свързана и с двете култури.

Въпреки известните й родители, възпитанието на Лили-Роуз далеч не е обикновено

Докато родителите й се разделят, когато тя е на 13 години, Лили-Роуз описва тийнейджърските си години като спокойни и непринудени. Тя признава доверието и независимостта на родителите си като ключови фактори, заявявайки: „Всъщност нямаше нещо, срещу което да се бунтувам“. Тя също е благодарна за подкрепата им, когато е решила да напусне училище на 17 и да се занимава с актьорство на пълен работен ден, разкривайки, че собствените нетрадиционни образователни пътища на родителите й ги карат да разбират нейния избор.

Противно на дивите купони, които често се свързват с младежите в развлекателната индустрия, Лили-Роуз предпочита да си седи у дома. Тя обича да гледа документални филми и готварски предавания, споделя Harper’s Bazaar. Предпочита спокойния начин на живот пред клубовете. 

Избор на кариера

Пътят на Лили-Роуз първоначално я води към певческа кариера, вдъхновена от успеха на майка й в музикалната индустрия. Въпреки това, когато се впусна в актьорството, тя откри удобство пред камерата и избра да следва този път с цялото си сърце. Сред забележителните проекти са френският филм „A Faithful Man“ (2018), за който тя получи номинация за награда César, и мащабната историческа драма на Дейвид Мишо „The King“ (2019), където тя участва заедно с Робърт Патинсън, Джоел Еджъртън и бившия си приятел – Тимъти Шаламе.

Лили-Роуз Деп в „A Faithful Man“ | Снимка:  IMDB

А модата?

Освен актьорските си похвали, Лили-Роуз е наследила и модния хъс на майка си. Да стане любимка на Chanel беше практически неизбежно, като се има предвид ранното й докосване до марката чрез майка й, която е била муза на Chanel от десетилетия. Официалната връзка на Лили-Роуз с Chanel започва през 2015 г. Тогава само на 16 години тя става най-младият глобален посланик на марката. Оттогава тя се появява в многобройни кампании за красота на Chanel и посещава техните легендарни шоута.

Лили-Роуз Деп с майка си Ванеса Паради на шоуто на CHANEL Парижката седмица на модата през 2017 г. | Снимка: GETTY IMAGES 

Младежкият, но изискан стил на Лили-Роуз получи похвала, съчетавайки streetstyle облекло от 90-те години с дизайнерски аксесоари. Нейната страст към модата е повлияна и от тясната й връзка с покойния Карл Лагерфелд, емблематичният творчески директор на Chanel. Тя пази ранните си спомени от срещата с Лагерфелд, описвайки го като мил, земен и грижовен.

Тъй като Лили-Роуз Деп продължава да пленява публиката със своя талант, грация и безпогрешно чувство за стил, очевидно е, че тя оформя свой собствен необикновен път. 


Прочетете още: Анджелина Джоли: от Холивуд до филантропска дейност

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: