HomeКРАСОТА3 продукта, които да включим в грижата за лицето си през летните дни

3 продукта, които да включим в грижата за лицето си през летните дни

3 продукта, които да включим в грижата за лицето си през летните дни

Противно на общоприетото схващане, само слънцезащитният крем не е достатъчен за поддържане на здрава кожа на лицето ни през горещите и слънчеви летни дни.

???? Слушай статията:

Въпреки че слънцезащитният крем предпазва от вредните ултравиолетови лъчи, има други основни съставки, които играят решаваща роля в грижата за кожата през лятото. 

Витамин С

Витамин С е антиоксидант, който предлага различни ползи за кожата, включително балансиране на тена на кожата и инхибиране на производството на меланин, което може да помогне за предотвратяване на хиперпигментация. Освен това витамин С насърчава производството на колаген, поддържайки еластичността на кожата и намалявайки признаците на стареене. Тези свойства го правят особено ефективен през лятото, когато UV лъчите могат да причинят хиперпигментация и да ускорят процеса на стареене.

Хиалуронова киселина 

Хиалуроновата киселина е съставка на водна основа, подходяща за всеки тип кожа. Основната ѝ функция е да хидратира и задържа влагата в кожата, като предотвратява изсушаването и поддържа еластична текстура. Въпреки хидратиращите си свойства, хиалуроновата киселина не допринася за усещане за омазняване или изпотяване, което я прави подходяща дори за хора с мазна кожа. Правилната хидратация е от съществено значение през лятото, когато високите температури и сухият въздух могат да оставят кожата изсушена.

Ниацинамид (витамин B3)

Ниацинамидът предлага множество ползи за кожата през летния сезон. Помага за изсветляване на тъмните петна на лицето, причинени от хиперпигментация, и създава защитна бариера за задържане на влагата. Освен това ниацинамидът има противовъзпалителни свойства, които могат да успокоят кожата и да осигурят защита срещу замърсители от околната среда. Тези качества го правят ценна съставка за поддържане на здрава и жизнена кожа през цялото лято.

Това са основни съставки, които предлагат защита, хидратация и подобряване на кожата ни през летните месеци. Важно е да ги включим в рутинната си грижа за кожата на лицето заедно със слънцезащитните продукти. Това е така тъй като защитата от слънцето остава основен приоритет. Въпреки това, съветваме да се консултирате със специалист дерматолог и да направите тест на малък участък от кожата си, за да бъдете сигурни, че е безопасно да използвате тези съставки.


Прочетете още: Виктория Стефан – революция в грижата за кожата и естетиката за красота


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: