HomeИНТЕРЕСНОСъвети за стягането на летния багаж

Съвети за стягането на летния багаж

Съвети за стягането на летния багаж

Независимо дали планираме почивка близо до дома, сред природата или в чужбина, стягането на нашия багаж ще бъде основната ни задача.

Слушай статията:

Да стегнем багажа си стратегически ще ни донесе по-малко стрес и повече забавление, докато сме далеч. И така, ето някои съвети, които да имаме предвид при подготовката на багажа.

Ваканционни четива

Отварянето на корицата и потапянето в сюжета на една хубава книга е любимо занимание на много пътници. Нека не забравяме да приготвим няколко книги или електронни такива, които възнамеряваме да прочетем. Независимо дали става въпрос за завладяващ роман, вдъхновяващи автобиографии или пътеводител до нашата дестинация, наличието на материали за четене под ръка ще ни забавлява по време на дълги полети или мързеливи плажни дни.

Шапки и слънчеви очила

Защитата от слънцето е от съществено значение, особено през летните месеци. Добре е да изберем шапка с широка периферия, за да предпазим лицето и шията си от слънчевите лъчи. Слънчевите очила? На къде без тях? Те ще ни предпазят очите, докато се излежаваме край басейна или разглеждаме слънчевите дестинации.

жена със слънчеви очила и шапка с голяма периферия
Снимка: Freepik.com

Резервен бански костюм

Наличието на резервен бански костюм винаги е умен ход. Наличието на допълнителен бански костюм под ръка гарантира, че никога няма да пропуснем забавна водна дейност поради мокър или неподходящ костюм.

Дезинфектант за ръце и бебешки кърпички

Дори ако пътуваме без деца, наличието на дезинфектант за ръце и бебешки кърпички под ръка е добра идея. Мокрите кърпички са чудесни за почистване на мръсни маси на плажа и и освежаване по време на дълги полети или пътувания. Освен това дезинфектантът за ръце може да бъде нашият „супергерой“, когато не сме близо до място, където да си измием ръцете. Това е удобен начин да поддържаме ръцете си чисти и без микроби, особено когато пътуваме на многолюдни места или използваме обществен транспорт.

Бутилка за вода с филтър за многократна употреба

Поддържането на хидратация е от решаващо значение, особено през летните жеги. Ако пътуваме до друга държава, пиенето на чешмяна вода може да не се препоръчва поради различни водоизточници и нива на филтрация. Вместо да купуваме бутилирана вода през цялата си почивка, можем да инвестиране в бутилка за вода за многократна употреба с вграден филтър. По този начин ще имате достъп до чиста питейна вода, където и да отидете, спестявайки пари и намалявайки пластмасовите отпадъци.

бутилка за вода с филтър
Снимка: @PhilipsGoZero / Twitter

Застраховка за пътуване

Когато планираме лятно пътуване, важно е да имаме застраховка за пътуване за допълнителна сигурност. Застраховката може да покрие непредвидени медицински разходи, анулиране на пътуване, загуба на паспорт или багаж, закъснения в пътуването и спешна помощ. Застраховката при пътуване осигурява спокойствие и гарантира, че сме финансово защитени в случай на неочаквани събития по време на нашата почивка.

Репелент против насекоми

Аз често го забравям…Репелентите против насекоми са задължителни, особено ако пътуваме до дестинации, където преобладават насекоми или буболечки. Чрез тези препарати, ще се защитим от ухапвания от комари и потенциалните болести, които те могат да носят, като денга, малария, жълта треска или чикунгуня.

Вижте и нашия мадамски списък за пътуване…


Прочетете още: Как да улесним пътуването си в чужбина


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: