HomeИНТЕРЕСНОЗащо да не споделяме снимки от почивката си в социалните мрежи?

Защо да не споделяме снимки от почивката си в социалните мрежи?

Защо да не споделяме снимки от почивката си в социалните мрежи?

И вие ли планирате какви готини снимки да публикувате от лятната си ваканция? Е, може би ще размислите след малко.

Слушай статията:

Когато тръгнем на дългоочаквано приключение, съвсем естествено е да изпитаме желание да споделим всеки спиращ дъха момент с нашите приятели и последователи. Въпреки това има убедителни причини, поради които е най-добре да устоим на изкушението и да отложим публикуването на снимки от нашата почивка, когато се върнем у дома. В тази статия нека се задълбочим в пет основни причини, поради които въздържането от публикуване, докато сме на почивка, всъщност може да подобри изживяването ни при пътуване.

Защита на нашата поверителност и сигурност

Представете си следното: печете се на слънце на спокоен плаж, но несъзнателно публикациите ви в социалните медии разкриват точното ви местоположение на потенциални натрапници. Като се въздържаме от споделяне на постове в реално време за нашето местоположение и дейности, можем да защитим нашата поверителност и сигурност. Това да изчакаме да се върнем у дома преди да публикуваме нашите слънчеви моменти от последните дни, гарантира, че можем да се насладим на пътуването си спокойно и да дадем приоритет на личната си безопасност.

Потапящо удоволствие

Искате ли да се потопите изцяло в магията на вашата дестинация? Тогава е време да оставите телефона. Постоянното ангажиране със социалните медии по време на нашите пътувания може да ни отвлече вниманието от пълното възприемане на настоящия момент. Като устоим на желанието да публикуваме за почивката си, докато все още сме на път, можем да се насладим на гледките, звуците и преживяванията около нас. По този начин създаваме трайни спомени и извличаме максимално удоволствие от нашите приключения при пътуване.

Очарователна туристка, изследваща Франция с карта.
Снимка: Freepik.com

Да изненадаме любимите си хора

Има нещо наистина специално в това да изненадаме любимите си хора с истории от нашите пътувания. Например, любимото ми нещо след като съм пътувала, е да отида на гости на баба си и да ѝ разкажа всичко, което съм преживяла. Споделянето на актуализации за нашето пътуване в реално време може да премахне елемента на изненада. Така че, нека да запазим нашите приключения в тайна, докато не се върнем у дома. Правейки това, можем лично да споделим своя опит и да създадем атмосфера на вълнение и очакване. Истинската радост на лицата им, когато разкрием нашите истории, ще си струва чакането. Гарантирам!

Интересни запознанства

Пътуването не е свързано само с дестинациите, но и с хората, които срещаме по пътя. Отделяйки се от телефона си по време на нашето пътуване, ни се отваря възможността за истински взаимодействия лице в лице. Потапяйки се в местната култура, ангажирайки се с местните жители, можем да изградим автентични взаимоотношения и да създадем споделени преживявания. Тези връзки се превръщат в историите, които ценим и споделяме по-късно, както онлайн, така и офлайн.

Хора се запознават случайно докато пътуват
Снимка: Freepik.com

Размисли за душата

Има известен чар в това да отделяме време да обмислим преживяванията си и да ги споделим замислено. Вместо да публикуваме набързо за ваканцията си, изчакването да се върнем у дома ни позволява да подберем съдържанието си, да изберем най-добрите снимки. Също така да създадем увлекателни текстове към тях, които наистина улавят същността на нашето пътуване. Като умишлено споделяме нашите истории за пътуване, ние можем да вдъхновявим нашата онлайн общност, докато показваме акцентите от нашето пътуване по по-смислен начин.

Така че, преди да посегнете към телефона си, за да публикувате тези предизвикващи завист моментни снимки от текущата ви почивка, отделете малко време, за да помислите. 


Прочетете още: Дигитален детокс: по-малко стрес, по-добър фокус


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: