HomeМЕСТАКрасиви места за посещение около София

Красиви места за посещение около София

Красиви места за посещение около София

София и нейните околности предлагат изобилие от красиви природни и културни забележителности, които са идеални за еднодневни или уикенд посещения.

???? Слушай статията:

Ако сте в търсене на нови и интересни места за отдих и развлечение в близост до столицата, ето няколко препоръчани дестинации.

Лакатнишки скали 

Лакатнишките скали са природно образувание, намиращо се на около 30 километра от София. Това са впечатляващи скални образувания със зашеметяващи гледки към околната природа. Можете да се насладите на панорамата, като се разходите по дългите дървени пътеки и се изкачите на върха на скалите. Лакатнишките скали предлагат отлична възможност за пикник сред природата или просто за релаксираща разходка сред уникалната природна красота.

Лакатнишки скали 
Снимка: decanaplanina.com

Въженият мост над язовир Пасарел

Друго интересно място, което си заслужава посещение, е Въженият мост над язовира Пасарел. Този впечатляващ мост е изграден от дърво и въжета и предлага невероятен изглед към околната природа и язовира. Пътеката на моста преминава през плаващи платформи и ви позволява да се насладите на едно незабравимо преживяване, разхождайки се над водата. Въженият мост е идеално място за фотографии и спокойна почивка сред природата.

Въженият мост над язовир Пасарел
Снимка: nomadstime.com

Луковит

Златният парк в Луковит е още едно привлекателно място за посещение в близост до София. Този парк предлага разнообразие от забавления и релаксация в приятна обстановка. Можете да се насладите на приятна разходка из селището, да посетите зоопарка и да се насладите на гледката към река Осъм. Златният парк е подходящ за семейни посещения и предлага множество занимания за деца.

Луковит
Снимка: missktravel.bg

Прочетете още: Красивият Кюстендил – 5 интересни места, които да посетите


Най-интересното от седмицата в Madamsko:

Share With: