HomeE-bookСЛЪНЦЕЗАЩИТА – ТЕНДЕНЦИИ 2023

СЛЪНЦЕЗАЩИТА – ТЕНДЕНЦИИ 2023

Слънцезащита за кожата и косата

СЛЪНЦЕЗАЩИТА – ТЕНДЕНЦИИ 2023

Нашата електронна книга „Слънцезащита – тенденции 2023“ включва експертни съвети за защита от слънцето, грижа за лицето и тялото, предложения за качествена слънцезащитна козметика и подходящи за сезона услуги.

С промяната на сезоните и наближаването на лятото, искаме да сме сигурни, че всяка дама има всичко необходимо, за да защити кожата си през това време от годината.

Всички сме чували колко е важно да носим слънцезащитни продукти, но знаем ли истинската причина? Нека хвърлим светлина върху конкретните причини, поради които слънцезащитата е от решаващо значение за поддържането на здрава кожа.

Летният сезон носи със себе си обещание за топло слънце и приключения на открито. Въпреки това, наред с радостите на лятото, е важно да приоритизираме защитата на кожата си от вредното въздействие на слънчевите лъчи. 

Какво означава SPF? Това е стандарт, който показва колко добре даден продукт за слънцезащита предпазва кожата от UVВ лъчите, отговорни за изгарянията. SPF 15, 30, 50 и т.н., указват времето, през което кожата може да остане на слънце без да изгаря, в сравнение с времето, необходимо за изгаряне без никаква защита.

Пример: Ако вашата кожа изгаря след 10 минути на слънце без защита, използването на продукт с SPF 15 ще ви даде 150 минути безопасно излагане на слънце (10 минути, умножени по SPF 15).

Докато UVВ лъчите причиняват изгаряния, UVA лъчите са отговорни за преждевременното стареене на кожата. Важно е да се отбележи, че SPF предпазва само от UVB лъчите. Той не осигурява пълна защита срещу всички видове UV лъчи. Затова е препоръчително да избирате продукти за слънцезащита, които предлагат широкоспектърна защита срещу и двата типа УВ лъчи.

Още много информация, съвети и конкретни продукти, в нашия e-book. Смъкнете го чрез формата по-долу.

[email-download download_id=“22027″ contact_form_id=“17011″]

Share With: