HomeСЪБИТИЯ Летни събития в София

 Летни събития в София

 Летни събития в София

Тези събития си заслужават да бъдат посетени това лято в София.

🎧 Слушай статията:

Лятото е  този сезон от годината, в който ни се иска да живнем, да излезем от зоната си на комфорт, както и да се забавляваме.  Лятото е често възприемания синоним на море, на плаж, на пясък…

  И въпреки че първата асоциация, която правим, като чуем за почивка, е морето, то ето няколко предложения за събития в столицата, докато дочакаме да отидем при него…

Sofia Summer Fest 2023

Летният фестивал на София се провежда вече няколко години, като цели да зарадва своите фенове с разнообразна програма, която включва множество театрални постановки като „Извънредно любовно“ с участието на Стефания Колева, кинопрожекции, стендъп комеди, food and drinks фестивали и развлечения за децата. Преживяванията, които обещава феста, са разнообразни и добрата новина е, че продължават цяло лято, всички дни от седмицата. Може да бъде посетен до 30 септември, като неговото точно местоположение е зад музея „Земята и хората“ в Южен парк. Пълната програма можете да намерите на техния сайт:

програма на Summer fest 2023 в София
Снимка: artsofia

A to Jazz Festival 2023

Специално за любителите на джаза! И тази година ще имат възможността да се насладят на приятната музикална атмосфера сред любимите си изпълнители, сред които Bobo the gang, EVDN и много други. Фестивалът се провежда за четвърта поредна година на обичайното си място в София – в Южен парк 2. Може а го посетите от 7 до 9 юли като входът му е напълно свободен. 

Разгледайте техния сайт и се запознайте с програмата тук.

програма на фестивала a to jazz
Снимка : A to JazZ Festival / Facebook

ТОПЛОФЕСТ 

ТОПЛОФЕСТ се завръща за четвърта година като празник на изкуствата, на лятото и на хората! Организаторите на събитието са се погрижили и за хората с домашни любимци, така че какво по-хубаво да се насладиш на изпълнителите като Жлъч, Григовор и Гена с бира в ръка заедно с кучето си. Обичайното местонахождение е голямата зала в „Топлоцентрала“, а фестивалът продължава от 14 до 16 юли от 18:00. Добрата новина е, че входът е свободен и всеки, които има интерес, е поканен да се потопи освен в музикалната обстановка, така и да опита „астро партито“ в планетариума след концерта. Ще бъдат организирани допълнително и арт работилници, забавления за деца и много други. Може да разгледате повече тук.

програма на топлофест
Снимка: Топлоцентрала


ФИЛМ ФЕСТ  МЛААДОСТ  2023

Какво по-хубаво от кино на открито. Община „Младост“ се е погрижила столичани да усетят лятната обстановка с прожектиране на всякакъв вид филми, както за малки, така и за големи. Прожекциите са всеки петък и събота от 21:30 на територията на район Младост, които ще продължат до 9 септември. Входът е свободен, като точната локация на прожекциите можете да видите в сайта на район „Младост“.

Програма на филм фест Младост 2023
Снимка: Artsofia

 Изложба „ Етюд-и-те на София“ 

Едва ли има някой, който да не е чувал за стрийт фотографа Иван Шишиев или иначе казано „Етюд-и-те на София“. Ако все пак си пропуснал да го забележиш, не е късно като посетиш изложбата му до 30 септември. В самата изложба са показани повече от 160 кадъра на силуетите на любимата София и нейните хора и природни забележителности, които със сигурност си заслужава да се видят. Можете да я разгледате на ул. Московска 33, в сградата на Столична община, като фотографиите са разположени във входа на сградата, на партера и в деловодството на първи, втори и трети етаж. Входът е свободен и безплатен. 

ПС. В случай, че си пропуснал, ето една известна снимка на „Едют-и-те на София“, която стана повод за много смях:

жена отнема предимство от трамвай снимка на  „Едюд-и-те на София“
  Снимка: Euronewsbulgaria

Прочети повече: Петото издание на фестивала „Неотъпкана пътека”


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: