HomeКРАСОТА3 лесни стъпки, с които да кажем сбогом на пигментните петна

3 лесни стъпки, с които да кажем сбогом на пигментните петна

3 лесни стъпки, с които да кажем сбогом на пигментните петна

3 лесни стъпки, с които да кажем сбогом на пигментните петна

Diamond Luminous Collection на Natura Bisse коригира появата на различни видове тъмни петна – независимо от основната причина и тенът, като подмладява и намалява признаците на стареене.

???? Слушай статията:

Красивата и здрава кожа е едно от основните желания на всяка жена. Поддържането на кожата обаче не е толкова лесно, колкото си мислим. В зависимост от типа кожа ние трябва да използваме различни продукти, за да бъде възможно най-добър ефектът. Независимо от кожата, има един проблем, с който  повечето жени се борим – хиперпигментацията.

„Тъмните петна са много упорит проблем. Предварителните тестове на испанската компания Natura Bisse показват, че с пълен режим от четири процедури от серията Diamond Luminous Collection се получава видим резултат. Необходимо е  разбира се допълнителното използване на продуктите за домашна грижа. Терапиите могат да се впишат и в режим изготвен от лекар. По-интензивните процедури като лазери и химични пилинги, могат да бъдат допълващо средство за по-силен ефект.“ – подчерта доц. д-р Соня Вълкова, дерматолог и зам. ректор на Медицински университет Плевен.

Какво е хиперпигментация?

Хиперпигментацията представлява видове пигментни петна, които могат да са тъмни или светли области по кожата. Те се дължат на повишеното количество на меланин – пигмента, отговорен за цвета на кожата.

Серията Diamond Luminous Collection е предназначена за тъмни петна, мелазма, хормонални петна, чернодробни петна, пост-възпалителни белези и неравномерен тен.

Видове пигментни петна:

В зависимост от факторите, които ги причиняват, специалистите разграничават няколко вида пигментни петна:

  • Петна от слънце – Този вид обикновено са малки и тъмни на цвят. Те са наричани също и старчески петна, защото има тенденцията да се появяват в по-зрелите години на жената. Те могат да се появят на лицето, ръцете, раменете, горната част на гърба и всяка област, която е изложена на слънце.
  • Мелазма – Това са малки тъмни петна, които излизат най-често по лицето. Те могат да бъдат причинени от хормонални промени при бременност или при приемане на контрацептиви и друг вид лекарства.
  • Фреквенции – Когато меланина е в по-високи количества, той причинява така наречените фреквенции – малки, кръгли петна, които се появяват на лицето. Те са генетични и най-често се наследяват, като могат да бъдат видими от ранна детска възраст.
  • Постинфламаторни хиперпигментации – Това са тъмни петна, които се появяват след възпаление на кожата, като акне, опекотина или дерматит. Причината за появяването им е повишеното количество меланин, което се е натрупало в следствие от възпалението.


Как да се справим с пигментните петна?

Въпреки че е трудно да се справим с хиперпигментацията, то със сигурност не е невъзможно. Ако използваме правилните продукти и ги прилагаме по най-добрият начин, ефекта ще бъде повече от удовлетворяващ. Продуктите от Diamond Luminous Collection на Natura Bisse имат възможността да намалят пигментните петна, изравнят тена, осигурят хидратация и подмладяват кожата.

С Diamond Luminous Collection, Natura Bisse предоставя на своите клиенти иновативна и ефективна грижа за кожата, която дава перфектни резултати. Серията е особено подходяща за хора, които искат да постигнат равномерен тен, да намалят видимостта на тъмни петна и да подобрят текстурата на кожата. Продуктите имат мощен подмладяващ ефект.

Снимка: NaturaBisse

Ето и три лесни стъпки, с които да кажете сбогом на пигментните петна:

Стъпка 1 –  Серум: Diamond Luminous Perfecting Serum

Серумът на Natura Bisse предоставя двойна ефикасност, като едновременно помага за справянето с тъмните петна и с признаците на стареене.

Стъпка  2 – Хидратиращ крем: Diamond Luminous Perfecting Cream

Хидратиращият крем е задължителен в рутината за грижа за кожата. Кремът на Natura Bisse придава сияние на кожата и предотвратява неравномерния тен и хиперпигментацията.

Стъпка 3 – Маска: Diamond Luminous Perfecting Mask

Тази маска придава моментална хидратация и блясък на кожата. Активните съставки в маската помагат за справянето с пигментните петна и изглаждат кожата.

Diamond Luminous Collection може да се използва като козметична алтернатива на медицинските терапии. Едно от най-големите предимства на продуктите е, че  са подходящи за целогодишна употреба. Те имат много силен ефект върху пигментациите причинени от фоточувствителност или от различни хормонални проблеми като мелазма, плазма. Едновременно с това  имат много силен подмладяващ ефект.

Diamond Luminous Collection може да бъде открита във всички партньори на Natura Bisse в България.


Прочетете повече: Осигурете си перфектната лятна рутина с Natura Bisse


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: