HomeСЪБИТИЯБоби Вълчев и Биг бенд Пловдив представят  “Джаз на свещи”  

Боби Вълчев и Биг бенд Пловдив представят  “Джаз на свещи”  

Постер на концерта на Боби Вълчев "Джаз на свещи"

Боби Вълчев и Биг бенд Пловдив представят  “Джаз на свещи”  

Пловдивчани и всички гости на града имат възможност да присъстват на едно  неповторимо събитие за България  на открито на Акведукта на хълм Бунарджика – Джаз на свещи”.

🎧 Слушай статията:

На 14 юли 2023 г., петък, от 21:00 ч. публиката ще се наслади на вълнуващ и страстен джаз концерт. Концертът ще се води от Боби Вълчев и спиращите дъха негови импровизации и сола на пиано и тромпет. Той ще се допълни от виртуозите от Биг бенд Пловдив, една от емблемите на града, създаден през 2000 година, с ръководител Николай Гешев, които ще допълнят пространството с магията на джаза.

Концертът „Джаз на свещи“ е проект, съдържащ джаз стандарти с най-брилянтните аранжименти за биг бенд, създавани някога

 Песни изпълнявани от най-великите певци в суинга – Пол Анка, Франк Синатра, Боби Дарин и други. Те ще прозвучат на живо в нестандартна и уникална обстановка. Cry me a river, That’s life, Fly me to the Moon са само част от заглавията, включени в програмата. Хитове, които не се нуждаят от каквото и да било представяне. 

Вълнението на изпълнителите, участващи в концерта се подхранва и от факта, че такъв концерт в Европейската столица на културата – Пловдив, доста отдавна не е представян. Привилегията да са в непосредствена близост до оркестъра и да се потопят в уникалния звук на бенда, ще имат всички решили да си подарят петъчната вечер за музика на живо. Никак не са много местата и възможностите да чуете световни джаз стандарти  изпълнени на живо от биг бенд, затова не пропускайте този шанс. Шанс подарен на пловдивчани и гостите на Пловдив от Община Пловдив“, коментира диригентът на Биг Бенд Пловдив Николай Гешев.  

Акведукта в Пловдивq където се провежда "Джаз на свещи"
Източник: Община Пловдив

Пламен Панов, заместник-кметът по култура, археология и туризъм, сподели още: 

Всички необходими неща за създаването на един запомнящ се концерт са налице – страхотен оркестър, изключителен солист, уникална обстановка и не на последно място невероятна публика. Подобни събития на свещи стават все по-популярни в цял свят, но до този момент българската публика не е имала възможност да се наслади на такова събитие.

Джазменът Боби Вълчев допълни: 

Целта на концерта е да свържем музиката с екологията на нашите емоции – изчистване и фокусиране на любовта ни и да върнем “пламъка” на романтиката и топлото отношение към най-близките, тези, които често пренебрегваме в забързаното ежедневие, както и към корените на дома и родината. Свещите са терапия, която помага на човека да излъчва доброта, която все повече липсва в днешния свят. Вибрацията на пламъците отварят емоционалния ни свят

Стремежът на Боби Вълчев е събитието да стане традиционно и да се провежда на емблематични исторически места. Той вече създаде такава практика с благотворителни коледни концерти, които подкрепиха благородни каузи, свързани с деца. Тези целенасочени музикални събития са част от плановете му скоро да се завърне с постоянни творчески и работни проекти в България.   Боби Вълчев е един от най-известните родни джазмени.

 Певец, пианист, тромпетист, композитор и учител. Вече над 14 години той живее, твори и преподава джаз в Дубай. Наскоро музикантът получи и изключително високо отличие – златна виза от правителството на Обединените Арабски Емирства за принос към културата и образованието на Дубай. Участва в множество събития по цял свят. Сред тях са такива за Кралските семейства на ОАЕ, изложби и много корпоративни, социални и частни събития, част е от много световни джаз фестивали. Делил е една сцена с имена като Том Джоунс, Лионел Ричи, Крис Боти, Джейми Кълъм, Стинг и Earth, Wind & Fire.

„Джаз на свещи” с Боби Вълчев и Биг бенд Пловдив е с вход свободен . Провежда се с финансовата подкрепа на Община Пловдив и на Фондация “Пловдив 2019”. 


Вижте още: Българска сцена, български корени, български ритми – поколението Владигеров


 

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: