HomeМОДАДа добавим устойчиви аксесоари в летните си тоалети

Да добавим устойчиви аксесоари в летните си тоалети

Да добавим устойчиви аксесоари в летните си тоалети

Отдавате ли приоритет на устойчивите аксесоари докато пазарувате за почивка?

???? Слушай статията:

Представете си, че се припичате на слънце, с мартини в едната ръка и слънцезащитен крем в другата. Главата ви, покрита с практична, но стилна сламена шапка и чифт шикозни очила с цвят на костенурка, кацнали на носа ви. Перфектна картина, нали? 

Лятото обикновено е сезонът, когато трайността остава на заден план, тъй като ние преследваме незабавното удовлетворение от стила. Всички искаме да изглеждаме страхотно, да се чувстваме невероятно и да бъдем безкрайно стилни. Импулсивните ни покупки обаче често са за сметка на околната среда. Това лято нека пренасочим навиците си за пазаруване към по-устойчив и етичен подход. 

Вземете си бански костюми от рециклирана пластмаса

Повечето масови бански костюми са изработени от материали като полиестер, найлон, неопрен, полипропилен и спандекс. Въпреки че тези бански костюми може да изглеждат добре край басейна, те имат пагубно въздействие след края на сезона. Тези нискокачествени артикули често водят до цикъл на изхвърляне и повторно закупуване, като всеки бански костюм издържа само една година. Този навик за изхвърляне допринася за замърсяването на сметищата и океаните, застрашавайки дивата природа и екосистемите.

Жена с червен бански костюм
Снимка: Freepik.com

Нека прекъснем този вреден цикъл, като изберем бански костюми, изработени от рециклирани материали. Тези устойчиви бански костюми дават нов живот на пластмасовите отпадъци и предлагат по-дълга издържимост, гарантирайки, че можем да се насладим на повече летни приключения в любимия си костюм!Инвестирайте в екологично чиста чанта

Лятото е сезон на приключения, изпълнен с пикници, походи, плажни дни и спонтанни излети. Имаме нужда от надеждна чанта, която може да носи най-важните неща без проблеми. Въпреки това, не всички чанти са създадени еднакви и някои може да не издържат на изискванията на летните ни приключения. Тази година може да заложим на екологична чанта, изработена от издръжливи материали, която да бъде с нас през цялото лято!

жена облечена с лятно облекло
Снимка: Freepik.com

Преоткрийте аксесоарите от миналото лято

Един от най-добрите начини да се отдадем на екологичните и естетични аксесоари е чрез грижа и повторното им носене. В края на краищата, издръжливите аксесоари са предназначени да бъдат ценени и носени години наред.

жена си прави селфи
Снимка: Freepik.com

Чрез повторно носене, внимателни инвестиции и търсене на устойчиви материали можем да гарантираме, че летният ни гардероб е в съответствие с нашите екологични ценности.


Прочетете повече: Как да намерим собствения си стил?


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: