HomeИНТЕРЕСНО5 актьори, които получиха големите си роли без прослушвания

5 актьори, които получиха големите си роли без прослушвания

5 актьори, които получиха големите си роли без прослушвания

5 актьори, които получиха големите си роли без прослушвания

В сферата на актьорството, осигуряването на главна роля обикновено включва безкрайни прослушвания и ожесточена конкуренция.

 Слушай статията:

Въпреки това, за малцина късметлии късметът и изключителният талант са проправили пътя към славата без нужда от прослушвания. Ето петима актьори, които режисьорите и продуцентите са разпознали потенциала им, заобикаляйки традиционния процес на прослушване.

Марго Роби: Харли Куин

Превъплъщението на Харли Куин в „Отряд самоубийци“ от Марго Роби не е резултат от обикновено прослушване. Вместо това нейната екранна химия с колегата й от „Фокус“ Уил Смит привлече вниманието на кастинг екипа. Самата Роби разкри в интервю пред MTV, че е получила желаната роля, без да се налага да се явява на прослушване, доказателство за нейните постижения като актьор. Оттогава Роби продължава да хипнотизира публиката със завладяващия си образ на супергероя от черната комедия, затвърждавайки статуса си на една от най-запомнящите се Харли Куин в историята на киното.

Марго Робинс във филма "Отряд самоубийци" облечена в костюм
Снимка: Allstar/Warner Bros

Крис Еванс: Капитан Америка

Вярвате или не, Крис Еванс никога не е трябвало да се явява на прослушване за ролята на Стив Роджърс, известен още като Капитан Америка. Режисьорът Джо Джонстън вече беше запознат с предишната работа на Евънс и разпозна потенциала му да въплъти героя от Втората световна война. Истинският ентусиазъм на Еванс към героя по време на среща с Джонстън допълнително затвърди кастинга му, което доведе до трайното му присъствие като един от най-обичаните Отмъстители на сребърния екран.

Крис Евънс като Капитан Америка в сцена от филма
Снимка: Walt Disney Co. / courtesy Everett Collection

Обри Плаза: Ейприл Лудгейт

Изборът на Обри Плаза за ролята на Ейприл Лудгейт в телевизионния сериал Parks and Recreation не беше случаен. Съавторът на шоуто Майкъл Шур специално създаде героя с мисълта за Плаза, благодарение на препоръка от члена на кастинг екипа Алисън Джоунс. Описвайки Плаза като „най-странното момиче“, което някога е срещала, Джоунс настоя Шур да се срещне с нея. Въпреки първоначалното им неудобно взаимодействие, Шур се оказа привлечен от уникалните качества на Плаза и взе решение да я включи в шоуто. Този нетрадиционен избор на кастинг доведе до отличното представяне на Plaza като April Ludgate.

Обри Плаза като Ейприл Лудгейт в сцена от филма
Снимка: thethings

Харисън Форд: Хан Соло

Когато се стигна до избора на легендарната роля на Хан Соло във франчайза „Междузвездни войни“, кастинг директорът Фред Рус имаше предвид един актьор: Харисън Форд. Имаше обаче спънка. Режисьорът Джордж Лукас имаше политика срещу кастинг на актьори от предишния си филм, което представляваше предизвикателство. Рус измисли хитро план. Той стратегически постави Форд в кастинг офиса, като го накара да построи врата и когато Лукас имаше нужда от помощ по време на прослушванията, той се обърна към Форд. Тази хитра маневра в крайна сметка доведе до това, че на Форд беше предложена ролята, която ще определи кариерата му.

Харисън Форд като Хан Соло в сцена с протегнати встрани ръце
Снимка: Lucasfilm/Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images

Питър Динклейдж: Тирион Ланистър

За създателите на Игра на тронове Дейвид Бениоф и Д.Б. Вайс, нямаше съмнение кой искаше да вдъхне живот на сложния характер на Тирион Ланистър. С Питър Динклейдж се свързаха лично и го препоръчаха за ролята, което го накара да пътува до Лос Анджелис за среща. Истинският интерес на Динклейдж към героя и безспорният му талант сключват сделката, което води до едно от най-забележителните изпълнения, наблюдавани някога по телевизията.

Питър Динклейдж като Тирион Ланистър в сцена от филма
Снимка: Helen Sloan/HBO

Прочетете повече: Известни актьори, които успяха успешно да рестартират кариерата си


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: