HomeМЕСТАКъде да пътувате, когато сте млади и без доходи?

Къде да пътувате, когато сте млади и без доходи?

Пътуваща жена

Къде да пътувате, когато сте млади и без доходи?

Изгодни дестинации, които задължително да посетим като студенти

???? Слушай статията:

Младостта рисува с най-ярките цветове по нашите спомени. Не познава граници и винаги иска още и още. Сега е времето да си изследовател, да пътуваш, да търсиш, да опознаваш, да се обновяваш, да дишаш с пълна сила и да си свободен. Младежите обаче, особено тези, които посещават лекции, имат ограничено време и ограничени възможности за набавяне на доходи. Времето и парите са основните пречки в опитите да се доберат до онези мечтани, спиращи дъха дестинации. В тази статия сме подбрали красиви местенца по света, които задължително трябва да посетиш, докато си студент.

Албания

море
Снимка: Freepik

Бързо превръщаща се в гореща точка за пътешественици, Албания смесица от модерност и традиции, съчетана с нейната зашеметяваща природа, превръща в една от най-добрите европейски дестинации, които трябва да се видят. Екзотична и напомняща за уединен остров, страната предлага чиста морска вода, множество разнообразни дейности като катерене, обиколки на каменни замъци и градове, рафтинг, каньонинг и много други. Задължително посетете Лин, Круя, Саранда и столицата Тирана.

Валута на страната спрямо български лев: 1 албански лек (ALL)=0.02 BGN

Пътни разходи(самолет, градски транспорт): 120-150 лв.(еднопосочен самолетен билет до столицата), средно 10 лв.(студентски пропуск за всички линии)

Престой(на нощувка): 50-100 лв. 

Храна: вода -1.30 лв., обяд около 30 лв. на човек

Атракции и дейности: 100-200 лв.

Гърция

Снимки: Freepik

Перлата на Балканите няма как да не попадне в класацията. Гърция е на една крачка разстояние и няма как да не се възползваме. Разказваща древни истории, къпеща в лъчи и кристално сини води, Гърция разтваря обятия за хиляди българи всяка година. Цените са изгодни, а плажовете-бели. Ако идеята ви е да разпуснете, не пропускайте да посетите чаровните й острови Закинтос, Халкидики, Корфу, Санторини и много още! Потопете се и в историята на Родос и Делфи!

Валута на страната спрямо български лев: 1 евро (EUR) = 1.96 BGN

Пътни разходи(самолет, градски транспорт): 110-200 лв.(еднопосочен самолетен билет до столицата), 2.40 лв.(градски билет за всички линии, валиден 90 минути). Такситата са скъпи и туристите са потърпевши на измами.

Престой(на нощувка): 60-200 лв., зависи от това дали е курорт. В столицата нощувките са на ниски цени.

Храна: 10-20 лв. на хранене

Атракции и дейности: 40-250 лв.Египет

пирамида и Сфинкса
Снимки: Freepik

Египет е друг свят във всеки смисъл на думата. Магичен, изпепеляващ, древен, той предлага единствени по рода си гледки, приказки за екзотика и спомени за монументални постройки, пясък в обувките, разходки с камили, странна, но вкусна храна, гмуркания, сафари и още. Вижте красивите солници на Мъртво море, запознайте се с неземната власт на фараоните, забравете за реалността и XXI-ви век с хилядолетната история на Кайро и Гиза!

Валута на страната спрямо български лев: 1 египетска лира(EGP)=0.06 BGN

Пътни разходи(самолет, градски транспорт): 299-350 лв.(еднопосочен самолетен билет до Кайро), цените за различните линии на градски транспорт са с уникална цена, Варират около между 1 и 2 лева.

Престой(на нощувка): 50-100 лв.

Храна: Цените се доближават до българските стандарти за храна.

Атракции и дейности: 40-80 лв.

Йордания

Снимки: Freepik

Йордания е от тези дестинации, които също наскоро набраха популярност. Отвъд добре познатия издълбан в скала град Петра, посетителите тук могат да изследват приятелски села и гористи пътеки на север на Йордания, древните руини в Аман и умопомрачителните пустинни пейзажи на Уади Рум, подобни на Марс. Йордания е страхотна дестинация за пътешественици с приключенски дух и интерес към арабската история и култура. 

Валута на страната спрямо български лев 1 йордански динар(JOD)=2.58 BGN

Пътни разходи(самолет, градски транспорт):115-390 лв.(еднопосочен самолетен билет до Аман), 1.30 лв.(еднократен билет за градски транспорт)

Престой(на нощувка): 70-150 лв.

Храна: вода-2.80 лв., 15-20 лв. на ястие

Атракции и дейности: около 60 лв.

Снимки: Freepik

Израел

Снимки: Freepik

Израел е изненадващо разнообразен. Почти навсякъде, където пътувате в тази близкоизточна страна, със сигурност ще попаднете на исторически религиозни места, споменати в Библията. Ще срещнете и древни римски руини, както и други археологически руини, датиращи от хиляди години. Ако старите неща не са вашата чаша чай, Израел има страхотни плажове, добри възможности за открито и изтънчена културна сцена. 

Валута на страната спрямо български лев: 1 израелски шекел(ILS)=0,48 BGN

Пътни разходи(самолет, градски транспорт): 80-190 лв.(еднопосочен самолетен билет до Тел Авив), 2.70( еднократен билет за градски билет за 90 минути)

Престой(на нощувка):100-120 лв.

Храна: около 20 лв.

Атракции и дейности:20-50 лв.

Източници: Wayaway, Hikersbay, Viator, This is Athens, Egyptian streets, Global price, Coin mill, Booking, TourpiaПрочети повече: Приложение за по-добра подготовка за нашето пътуване

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: