HomeИНТЕРЕСНО5 знаменитости, които практикуват пилатес

5 знаменитости, които практикуват пилатес

5 знаменитости, които практикуват пилатес

В света на фитнеса има тенденция, която завладя знаменитостите: Пилатес. 

Слушай статията:

Този метод на упражнение се е превърнал в предпочитан за много известни личности като им помага да изваят телата си, да подобрят силата и гъвкавостта и да постигнат желания блясък, подходящ за червения килим. 

Какво е пилатес?

Пилатес е изключително ефективен метод за упражнения, който се фокусира върху укрепването на основните мускули на тялото, като същевременно насърчава гъвкавостта, стабилността и цялостното усещане за тялото. Разработен от Джоузеф Пилатес в началото на 20 век, този холистичен подход към фитнеса съчетава прецизни движения, контролирано дишане и внимателна концентрация за постигане на балансирана и хармонична физика.

Като се насочва към дълбоките мускули на корема, гърба и тазовото дъно, Пилатес помага да се развие силно и поддържащо ядро, което служи като основа за всички движения. Това не само подобрява общата физическа сила, но също така насърчава по-добра стойка, изправяне на гръбначния стълб и механиката на тялото.

Освен това, Пилатес предлага множество умствени и емоционални ползи. Фокусът върху внимателното дишане и концентрацията по време на упражнения насърчава релаксацията, намалява стреса и подобрява умствената яснота. Насърчава връзката ум-тяло, придава чувството за вътрешен баланс и благополучие.

А сега нека видим кои знаменитости  редовно практикуват пилатес…

Джъстин и Хейли Бийбър

Джъстин и Хейли Бийбър
Снимка: Getty Images

Хейли Бийбър и нейният съпруг, Джъстин Бийбър, откриха едно приятно съвместно занимание, което не само ги поддържа в топ форма, но и укрепва връзката им – пилатес. Хейли практикува пилатес от 2017 г. За нея това е нещо повече от тренировка – това е страст, която тя прегръща с цялото си сърце. Джъстин е също толкова заинтересован от тази практика. Много често, двойката е видяна да напуска студиото, в което тренират, хванати ръка за ръка, споделяйки не само любов един към друг, но и любов към поддържането на добра форма и здраве. 

Хари Стайлс

Певецът за първи път започна пилатес през 2012 г., след като беше посъветван да го направи от експерт. „Имам лоша поза и ми казаха да правя пилатес веднъж седмично“, каза той пред The ​​Independent. Стайлс е голям почитател на тренировката и до днес.Адел

Адел
Снимка: Gareth Cattermole/Getty Images

Адел за първи път започна да се занимава с пилатес през 2020 г., след като роди първото си дете. „Адел току-що беше родила бебето си, така че тренировките трябваше да бъдат много щадящи. Пилатесът беше идеален за нея“, каза треньорката по пилатес на Адел Камила Гудис пред The ​​Sun.

Дженифър Анистън

Звездата от „Приятели“ започва сутринта си с медитация, кафе с колаген и тренировка. Тренировката на Анистън? „Пилатес. Опитах се да правя пилатес преди 20 години и просто не можах да вляза в него. За мен всичко зависи от учителя…“, каза тя пред Bustle. Допълни, че ако имаме отличен учител и разбираме красотата на практиката, ще разберем, че това е като движеща се медитация.


Прочетете повече: Ваня Василева – треньорката, която променя живота на хиляди жени


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: