HomeКРАСОТАСъвети за дълготраен грим през лятото

Съвети за дълготраен грим през лятото

Съвети за дълготраен грим през лятото

С настъпване на лятото започва да става все по-горещо и трудно да задържим грима си перфектен.

🎧 Слушай статията:

Всяко лято се сблъскваме с проблема как да запазим грима си в топлото време, без да го развалим. Опитвали сме какви ли не продукти, но слънцето и горещото време винаги взимат превес.

Това лято нещата се променят и можем да излезем уверени с прекрасен грим, за който да не се притесняваме. Ако се питате как това е възможно, много бързо ще ви отговоря с няколко съвета за перфектен дълготраен грим през лятото.

Основа за грим

Основа за грим
Снимка: Freepik.com

Този продукт е често пренебрегван, защото повечето хора не знаят защо го използват. Всъщност той е ключов за трайния грим. Задължително преди фон дьо тена нанасяме основа, която е подходяща за нашата кожа. През лятото най-препоръчително е да се използват основи с blur ефект и матиращи, за да може да се контролира омазняването, когато се потим или е много топло.Фиксираща пудра

Фиксираща пудра
Снимка: Freepik.com

Фиксиращата пудра е продукта, без който няма да можем това лято. Той се нанася след фон дьо тена и коректора, за да фиксира всичко на мястото, на което трябва да бъде. Тя може да бъде прозрачна или с цвят, имайте предвид, че прозрачната пудра изсушава повече и не се препоръчва за суха кожа.

От друга страна, ако имате мазна кожа, можете да използвате един трик – след като нанесете основата за грим можете да използвате фиксираща пудра  в умерени количества. Това ще помогне за овладяване омазняването на кожата.

Фиксиращ спрей

Фиксиращ спрей
Снимка: Freepik.com

За да запазим грима си максимално дълго, трябва да използваме фиксиращ спрей след като сме нанесли всички продукти. Това ще ни гарантира, че всичко ще остане на мястото си и няма да се промени. Можем да го използваме и между стъпките за гримираме, за да си гарантираме неговата дълготрайност.

Матиращи листчета

Този продукт можем да си го закупим от всеки козметичен магазин и е просто живото спасяващ за хората с мазна кожа. Матиращите листчета абсорбират омазняванията и излишния блясък по лицето без да премахват грима. Така можем през деня да освежаваме нашият грим.

Това са основните неща, които могат да ни гарантират дълготраен грим през лятото. Но нека не забравяме, че колкото по-малко грим използваме, толкова по-леко ще ни бъде на лицето. Хайлайтърът и всеки озаряващ продукт трябва да се използва и нанася много внимателно, за да не изглежда лицето ни омазнено.

Дори през лятото не трябва да пропускаме хидратацията преди грим, просто трябва да изберем продукт, който не омазнява и не съдържа масло. Основната ни цел винаги трябва да бъде да запазим кожата си здрава.


Прочетете повече: 3 продукта, които да включим в грижата за лицето си през летните дни


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: