HomeСЪБИТИЯИнициативата “YES, СърФ!” събира деца със специални потребности в сърф училище Акаша безплатно

Инициативата “YES, СърФ!” събира деца със специални потребности в сърф училище Акаша безплатно

плакат за инициативата

Инициативата “YES, СърФ!” събира деца със специални потребности в сърф училище Акаша безплатно

На 23 юли, 20 август и 9 септември, сърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев, канят всички деца и младежи със специални нужди  да се докоснат до света на водните спортове и да се възползват от благотворното влияние върху здравето и психиката напълно безплатно. 

🎧 Слушай статията:

Това лято, за осма поредна година сърф училище Акаша продължава да популяризира адаптираните водни активности за деца и младежи със специални нужди в България. Като част от инициативата “YES, СърФ!”, училището ще проведе поредица от безплатни събития и уроци по адаптиран сърф. Те са предназначени конкретно за всички млади настоящи и бъдещи любители на водните спортове със специални образователни потребности.

На 23 юли, 20 август и 9 септември, сърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев, набрали популярност покрай предизвикателството Wind2Win и инициативата за почистване на черноморските плажове “Чистата Коледа”,  канят всички млади ентусиасти със специални потребности да се докоснат до света на водните спортове Те ще се възползват от благотворното влияние върху здравето и психиката напълно безплатно. 

Благотворителните уроци за поредна година ще се проведат на плаж Аспарухово, гр. Варна, като условие е желаещите да се включат да се запишат предварително онлайн до 22 юли.

деца, хванати за ръце
Снимки: Akashasurf.com

Форматът на събитието e подходящ за деца и младежи със специални нужди на възраст от 5 до 17 години. Събитието предоставя на участниците, техните семейства и възпитатели, възможността да се докоснат до морските водни спортове – сърф, уиндсърф SUP и каяк, адаптирани за възможностите на всеки. 

Защо адаптиран сърф?

Спортовете и заниманията в морето имат благоприятно оздравително влияние върху деца. Сърфирането помага за повишаване на самочувствието, намаляване на напрежението, повишаване на двигателната дейност и баланса, както и подобрява умението за комуникация и себеизразяване. За безопасността и доброто прекарване на всички във водата ще се грижат опитните инструктори от сърф училище Акаша. 

След записване във формата за участие (https://shorturl.at/mJS05), децата ще бъдат разделени в малки групи в отделни часови диапазони, за да могат инструкторите да обърнат индивидуално внимание на всеки участник. 

Броят на участниците със специални нужди е ограничен до 30 души на събитие. Затова всички желаещи, които искат да се включат трябва да запазят своето място възможно най-скоро, отбелязват организаторите.

Снимки: Akashasurf.com

Освен предстоящите традиционни специални събития и уроци, организаторите на “YES, СърФ!” планират и още една прекрасна инициатива. Тя цели да надгради досегашните активности и да направи уроците по адаптирани водни спортове още по-достъпни за децата със специални нужди у нас – създаването на първия по рода си в България комикс ABILITYZUM “AZ”,. Неговият сюжет представя невероятния потенциал, който всяко дете с увреждания притежава, чрез симпатичните герои. Мисията на комикса е да послужи като инструмент, чрез който да се осигури по-нататъшно финансиране на  на активностите в инициативата “YES, СърФ!”

За инициативата YES, СърФ!

Инициативата YES, СърФ! се ражда в сърф училище Акаша преди 8 години, с провеждането на първия летен лагер за деца с увреждания, съвместно с Parakids. От тогава училището трупа безценен опит в работата с хора със специални потребности. Води индивидуални обучения на юноши с интелектуални, сензорни и двигателни затруднения, развива прототипи на адаптирана сърф екипировка, организира безплатни събития за хора със специални нужди и води обучения на доброволци за адаптирани занимания в морска среда. 

В град Варна, училището провежда събития за трета поредна година и си партнира с местни общности и организации като Образователна общност Варна, Сдружение За Теб, и сърф общност Варна. Така може да развива адаптирана обучителна дейност и на територията на града. 

Снимки: Akashasurf.com

Присъединете се към официалното Фейсбук събитие и следете: https://shorturl.at/npzGL


Прочетете повече: Лидерска Академия за жени и момичета 2023


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required


Share With: