HomeМОДА6 дрехи и аксесоари, които трябва да избягваме, докато пътуваме

6 дрехи и аксесоари, които трябва да избягваме, докато пътуваме

6 дрехи и аксесоари, които трябва да избягваме, докато пътуваме

6 дрехи и аксесоари, които трябва да избягваме, докато пътуваме

Ваканционният сезон е тук, а с него идва и въпросът: Какви дрехи да взема със себе си?

???? Слушай статията:

Преди да започнем да пълним куфара си, нека не забравяме онези изключително важни тоалети за летището. Разбира се, че искаме да ни бъде удобно, но също така си струва да помислим какво може да ни спести време и малко нерви по време на проверката. 

Овърсайз мода

Разбира се, максиполите и роклите, качулките и широките якета и/или панталони са удобни, особено за полети на дълги разстояния. Те обаче могат да доведат до по-дълги проверки от страна на сигурността, тъй като улесняват скриването на неща. Големите суичъри или якета обикновено трябва да се свалят, преди да преминеме през скенера, което може да ни отнеме ценно време, ако бързаме да стигнем до гейта си.

Съвет: Приберете големия си пуловер в ръчния си багаж и го облечете в самолета.

Обувки с метални детайли, дебели подметки и връзки

На повечето летища мерките за сигурност са стриктни по отношение на обувките – особено стилове с масивни подметки, които теоретично биха могли да скрият предмети или високи маратонки, които покриват глезена. Метални детайли като шипове или катарами също често предизвикват внимание. Често ще бъдем помолени да събуем тези обувки, което може да бъде изключително досадно и отнема много време, особено ако са с връзки.

Съвет: Обикновените мокасини, балерини, еспадрили или маратонки без връзки се обуват и събуват много по-бързо.

Твърде много аксесоари за коса

Стил с много метал – като диадеми или шноли – може да предизвика детекторите при проверката за сигурност. Може дори да бъдем помолени да ги премахнем, което може да бъде трудоемко и да отнеме много време.

Съвет: Дръжте косата си спусната при проверката за сигурност или на разхлабена опашка.

Дрехи с много джобове или детайли

Благодарение на многото си джобове карго панталоните определено са практични за пътуване, но по-малко подходящи за летене: многото ципове и метални детайли могат бързо да задействат аларма и е лесно да забравим да извадим всички предмети (напр. запалки) от джобове.

Съвет: Спортните панталони също са удобни опции и имат по-малко джобове и детайли.Много бижута

Съжалявам, но трябва да се справим без тях в самолета. Пръстени, огърлици, гривни и големи обеци от сребро, злато или други метали могат да задействат алармите при проверката за сигурност. Отново, това отнема време, което може да бъде изразходвано за лека закуска или напитка, преди да стигнем до гейта.

Съвет: Ако не искате да бъдете без бижутата си, обмислете носенето на аксесоари от пластмаса или неметални материали.

Твърде много парфюм

Вярно е, че този съвет наистина няма да ни спести време, но може да ни спести някои главоболия, споделя Glamour. Защото, когато през ваканционния сезон се образуват дълги опашки при охраната, въздухът може да стане застоял. Ако се смесят няколко различни аромата, може да започнем да се чувстваме зле – и дългата опашка, както и бягството ни, бързо се превръщат в изпитание.

Съвет: Опаковайте малка мостра от любимия си аромат, след което се напръскайте едва след като кацнете. Това също ще ви накара да се почувствате по-свежи след този дълъг полет.


Прочетете повече: Приложения за по-добра подготовка на нашето пътуване


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: