HomeИНТЕРЕСНОДженифър Анистън: цяло поколение деца намират „Приятели“ за обидни“

Дженифър Анистън: цяло поколение деца намират „Приятели“ за обидни“

Дженифър Анистън: цяло поколение деца намират „Приятели“ за обидни“

Изминаха 19 години от финала на „Приятели“, но сериалът продължава да бъде един от най-популярните на нашето време.

Слушай статията:

Тези, които са се влюбили в сериала през 90-те, са дългогодишни фенове на актьорския състав и героите и до днес. Въпреки това, през последните години сериалът беше подложен на негативни коментари заради шеги с ЛГБТ+ герои, телата, сексистките стереотипи и липсата на разнообразие.

Дженифър Анистън, която играеше Рейчъл в продължение на десет години, сега говори за „поколението деца“, които намират сериала за „обиден“

Докато феновете с нетърпение очакват предстоящия й филм „Murder Mystery 2“, по време на интервю за AFP Дженифър Анистън сподели мнението си за комедийния пейзаж в наши дни. Тя подчерта настоящите предизвикателства, пред които са изправени комедиантите в свят, в който предпазливостта е от първостепенно значение. Същността на комедията, според Анистън, се крие в способността й да се подиграва на себе си и на самия живот. „Сега е малко трудно, защото трябва да бъдете много внимателни, което е наистина трудно за комиците, защото красотата на комедията е, че ние се подиграваме на себе си, подиграваме се на живота“, сподели тя.

героите от сериала „Приятели“
Снимка: ©NBC/Courtesy Everett Collection


„Можеше да се шегуваш с фанатик и да се смееш – това беше истерия“, каза тя, подчертавайки как хуморът някога е служил като средство за обучение на хората за абсурдите на живота. Пейзажът обаче се е променил и някои линии, които някога са били приемливи, сега стъпват на границата на чувствителността.

За по-младата публика, която преразглежда емблематичния сериал, Анистън признава, че хората може да намерят някои аспекти на „Приятели“ за обидни

Тя подчерта, че въпреки че определени елементи никога не са били предназначени да бъдат обидни, липсата на осведоменост по онова време означава, че някои проблеми не са били толкова внимателно разгледани, колкото биха били днес. Чувствителността на съвременните зрители е причинила преоценка на съдържанието на ситкома и Анистън вярва, че е от съществено значение комиците да се ориентират внимателно в тези сложности.

На фона на продължаващите дебати около изобразяването на определени теми в шоуто, Анистън изрази вярата си в силата на хумора да преодолява разделенията. „Всеки има нужда от смешно. Светът има нужда от хумор! Не можем да се вземем твърде на сериозно“, каза Анистън.


Прочете повече: Летни идеи за смутита и любимото на Дженифър Анистън


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: